Ingezonden persbericht


Persbericht

FOX Channels Benelux wint pitch advertentieverkoop voor Universal Networks

Amsterdam, 26 mei 2010 ­ Vandaag maakt FOX Channels Benelux bekend dat zij de pitch Amsterdam, 26 mei 2010
heeft gewonnen die Universal Networks International in Nederland en Vlaanderen heeft uitgezet.

Het mediabedrijf is nu verantwoordelijk voor de advertentieverkoop van de succesvolle digitale zenders 13TH SREET, Syfy Universal en Hallmark Channel. 13TH STREET staat in de top 5 van best bekeken Nederlandse digitale kanalen, Syfy Universal en Hallmark Channel behalen regelmatig de top 10.

De benoeming betekent een versterking van de positie van FOX Channels Benelux in de digitale televisiemarkt. Jacqueline Heemskerk, Sales Director Benelux, zegt: "Dit is een mooie stap binnen de strategie die FOX Channels Benelux voor ogen heeft. De zenders van FOX Channels Benelux en Universal Networks International vullen elkaar uitstekend aan. Wij zijn zeer verheugd deze belangrijke samenwerking tussen al deze sterke digitale zenders via de pitch te hebben gerealiseerd."

Colin McLeod, Managing Director Universal Networks International voor Midden- en Oost- Europa, Benelux, Scandinavië en Afrika: "De introductie van de advertentieverkoop voor 13TH STREET, Syfy Universal en Hallmark Channel is een logische stap om adverteerders de mogelijkheid te bieden de digitale televisiekijkers te bereiken. We bundelen graag de krachten met FOX Channels Benelux en we zijn opgetogen dat we kunnen profiteren van hun lokale kennis en hun expertise in advertentieverkoop."

Het portfolio van Universal Networks International is sinds de lancering drie jaar geleden op de Nederlandse markt gestaag toegenomen in kijkcijfers en bewustzijn; het bereik (6+) van 13TH STREET is met 290% toegenomen en in de afgelopen twaalf maanden is het bereik van Syfy Universal gestegen met 135%. De nieuwste premières zijn onder andere de veelgeprezen serie Dexter op 13TH STREET, de sciencefictionserie Stargate Universe op Syfy Universal en een groot aanbod van films in diverse genres op Hallmark Channel.

In oktober 2009 kondigde Universal Networks International een miljoeneninvestering aan in de herpositionering van vijf kernzenders (Syfy Universal, DIVA Universal, 13TH STREET Universal, Universal Channel en Studio Universal) als een belangrijke drijvende kracht in de expansiestrategie, naast nieuwe diensten als HD en VOD.

FOX Channels Benelux is onderdeel van het multimediabedrijf FOX International Channels, dat eigendom is van Newscorp. Het bedrijf richt zich op verspreiding van televisiezenders en wereldwijde digitale diensten. FIC investeert in de potentiële ontwikkeling van kwalitatieve entertainment-tv en voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden op alle Europese markten.