Ingezonden persbericht


Vidyo komt met software-ontwikkelkit voor smartphones en tablets op basis van Android en Moblin

Hackensack, NJ 26 mei 2010 - Vidyo, specialist op het gebied van telepresence, kondigt de beschikbaarheid aan van de VidyoTechnology Software Development Kit (SDK) voor smartphones en tablets die gebruikmaken van de besturingssystemen Android en Moblin en die zijn gebaseerd op het Intel Atom processor Z6xx-platform ( 'Moorestown'), of op ARM-processorplatforms. De SDK zal ook het nieuwe MeeGo-platform ondersteunen zodra dit beschikbaar komt. Met deze SDK kunnen ontwikkelaars voor deze platforms videoconferencing-applicaties op basis van VidyoTechnology bouwen. VidyoTechnology wordt al gebruikt door OEM-klanten die videoconferencingfunctionaliteit willen integreren in videochat voor consumenten, unified communicationstoepassingen en kwalitatief hoogwaardige telepresence-oplossingen.

"VidyoTechnology biedt ontwikkelaars nu de mogelijkheid om via smartphones en tablet-applicaties multipoint videoconferenties - videovergaderingen met meerdere personen - te houden met gebruikers die via andere systemen deelnemen, zoals desktops, videovergaderkamers en telepresenceplatforms", zegt Ofer Shapiro, CEO en mede-oprichter van Vidyo. "Bij 3G- en 4G-netwerken draait het allemaal om toepassingen die een grotere bandbreedte vereisen. Dankzij de nieuwe SDK kunnen ontwikkelaars multipoint videoconferencingtoepassingen bouwen die daarvan gebruikmaken. Daarbij staat de gepatenteerde technologie van Vidyo centraal, die ervoor zorgt dat gebruikers altijd de hoogst mogelijke videokwaliteit ervaren. "

VidyoTechnology maakt gebruik van de gepatenteerde VidyoRouter-architectuur, die zorgt voor een hoge foutbestendigheid en die vertragingen in bestaande videoconferencingsystemen op basis van MCU's elimineert. Hierdoor is natuurlijke visuele communicatie in hoge kwaliteit mogelijk via internet, LTE-, 3G- en 4G-netwerken, tegen een fractie van de kosten van andere oplossingen. VidyoTechnology levert een videokwaliteit die tot nu toe alleen mogelijk was via netwerken met een hoge QoS (Quality of Service), of via speciale videonetwerken.

"Persoonlijk computergebruik vindt plaats op steeds meer apparaten, inclusief tablets en smartphones", zegt Pankaj Kedia, director of Global Ecosystems Programs binnen Intels Ultra Mobility Groep. "De Intel Atom processorroadmap is erop gericht om op dit soort apparaten krachtige computertoepassingen en de volledige internetbeleving mogelijk te maken. We zijn blij om samen met Vidyo hun multipoint videoconferencingfunctionaliteit naar platforms op basis van de Atom-processor te brengen."

De gepatenteerde VidyoRouter-architectuur maakt gebruik van standaard Intel-processorplatforms, voor videovergaderkamersystemen, pc en Mac desktops en laptops, netbooks en binnenkort smartphones en tablets. Dit betekent dat er voortdurend kan worden geprofiteerd van snellere en intelligentere multi-core technologie. Zo wordt de prijs/prestatieverhouding van de videoconferencingoplossing van Vidyo steeds beter, in hetzelfde tempo als de rest van de pc-industrie. Vidyo werd in januari van dit jaar getoond tijdens de CES (Consumer Electronics Show) -keynote van Paul Otellini, CEO van Intel. Daarbij demonstreerde hij de eerste videoconferencingoplossing in tv-kwaliteit op een smartphoneprototype dat was gebaseerd op de Atom-processor. Klik hier voor een video van deze demo, of hier voor het persbericht .

Over Vidyo, Inc.
Vidyo, Inc. is een van de pioniers op het gebied van persoonlijke telepresence, met multi-point videoconferenties in hoge kwaliteit op desktopcomputers en zaalsystemen. De door Vidyo gepatenteerde VidyoRouter-architectuur is momenteel de enige H.264/Schaalbare Video Coding (SVC) -oplossing waarvoor geen Multipoint Control Units (MCUs) nodig zijn. Daarnaast is dit de meest foutbestendige videoarchitectuur van dit moment (klik hier voor een video) en is het de videoconferencing-oplossing met de minste vertraging bij verbindingen via internet en draadloze netwerken. VidyoTechnology wordt momenteel gebruikt door Hitachi, Teliris, ShoreTel en andere toonaangevende organisaties. Vidyo is een privéonderneming en heeft $45 miljoen aan investeringskapitaal ontvangen van Menlo Ventures, Sevin-Rosen, Rho Ventures en Star V entures. Voor meer informatie: www.vidyo.com. Vidyo is ook te volgen via http://twitter.com/vidyoconf