EA opent klantenservicecentrum in Galway, Ierland

Ierse overheid verwelkomt investering door toonaangevend bedrijf in interactief entertainment

GENÈVE--(BUSINESS WIRE)-- 20100526 --

Electronic Arts (NASDAQ:ERTS), heeft vandaag plannen bekendgemaakt om een Europees klantenservice- en bedrijfscentrum te openen in Galway, Ierland voor haar BioWare™-studio. De nieuwe faciliteit zal BioWare dichterbij de Europese spelers brengen. Deze investering wordt ondersteund door de Ierse overheid via IDA Ireland (Industrial Development Agency).

De minister-president van Ierland, Taoiseach Brian Cowen TD, verwelkomde het bericht met de volgende woorden: “EA is wereldwijd marktleider op het gebied van interactief entertainment en een zeer belangrijke aanvulling op de snel groeiende game-industrie in Ierland.”

“De nieuwe Ierse locatie voor BioWare helpt ons dichter bij onze fans in Europa te komen”, aldus Dr. Ray Muzyka, senior vicepresident van EA en Group General Manager bij BioWare. “Galway geeft ons de juiste combinatie van een solide technologie-infrastructuur en internationale arbeidsmogelijkheden nu we ons blijven richten op het naar de markt brengen van de beste game-ervaringen.”

Barry O’Leary, CEO van IDA Ireland: “EA voegt zich bij een opwindende digitale mediasector en is een belangrijke bevestiging van de vaardigheden en expertise die voor deze sector beschikbaar zijn in Ierland.”

EA behoudt haar bestaande locaties voor BioWare-studio in Edmonton (CA), Montreal (CA), Fairfax, Virginië (VS), en Austin, Texas (VS). De verwachting is dat de nieuwe locatie in Galway in 2011 operationeel zal zijn, te beginnen met ongeveer 200 medewerkers.

Het nieuwe Ierse bedrijf is een 100% dochteronderneming van EA. EA heeft bestaande Europese gameteams in Guildford (VK), Stockholm (Zweden), Ingelheim (Duitsland), Boekarest (Roemenië) en Madrid (Spanje).

Kijk voor carrièremogelijkheden op: www.bioware.com/bioware_info/jobs

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), gevestigd in Redwood City, Californië, is wereldwijd marktleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert wereldwijd interactieve software voor spelcomputers, pc’s, draadloze apparaten en internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA MobileTM en POGOTM. In het boekjaar 2010 heeft EA een netto-opbrengst van $3,7 miljard geboekt conform US GAAP en zijn er van 27 titels meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.ea.com. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten zijn te vinden op internet op het adres http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile en POGO zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. BioWare is een handelsmerk van EA International (Studio and Publishing) Ltd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EA Corporate Communications
Tiffany Steckler, +41 22 316 1322
tsteckler@europe.ea.com
of
IDA Ireland
Thomas McEvoy, +353 1 603 4255

Thomas.McEvoy@ida.ie

Ticker_symbol NASDAQ:ERTS