Lof en de Baak: "Bos en Eurlings ... ... niet (meer) ambitieus?"

17/03/2010 13:27

Lof Media

De trend van monomane naar meervoudige ambities;

lead your life, live your ambitions

Bos en Eurlings, twee ambitieuze mannen zien zich gesteld voor de keuze tussen hun politieke carrière en hun gezin, en kiezen nu voor het gezin. Zijn zij dan nu ambitieloos? Nee, zij geven leiding aan hun leven, en leven naar hun bredere ambities.

Bos en Eurlings zagen geen mogelijkheden om hun meervoudige ambities op dit niveau optimaal te kunnen combineren. Vele meningen over hun besluit hebben de revue gepasseerd. Feit is dat de overheid twee zeer talentvolle leiders verliest. Nu meervoudige ambities de monomane ambitie vervangen, moeten overheid en werkgevers zich aanpassen om talent niet (vroegtijdig) te verliezen.

Onmiskenbaar signaal voor politiek én bedrijfsleven

Bos en Eurlings geven een signaal af voor de toekomst van de politiek, maar ook voor het bedrijfsleven. Want de nieuwe generaties mannen en vrouwen gaan werk en zorg anders combineren dan de zittende generaties. Werkgevers kunnen hier niet meer omheen. Werk en privéleven vloeien samen tot een nieuwe levensstijl waarbij het talentprofiel, de kenmerken van het werk en persoonlijke voorkeuren op één lijn liggen. Zeven totaal verschillende beroepen in één leven wordt straks heel normaal. Het betekent het einde van de lineaire en monomane loopbaan.

Over deze actualiteit organiseren Lof en de Baak op 27 mei a.s. samen een event: Lead Your Life, Live Your Ambitions. Met in de spotlights: Ambities in werk én privéleven, hoe maak je ze beide waar? Wat kan het nieuwe werken betekenen voor ouders? Wat wordt het werkmodel van de toekomst voor organisaties? Welk type leiderschap hoort daarbij? En deze sluit af met de uitreiking van de Lof Next Role Model Awards 2010, waaronder ook 2 categorieën mannelijke rolmodellen. Zie ook www.leadyourlife.nl en www.lofonline.nl, next role model.

Met deze gedachten over meervoudige ambities in mind werd 2,5 jaar geleden Lof opgericht. Een platform voor moeders en vrouwen met ambitie. meervoudige ambitie; op het gebied van werk, gezin en maatschappij. Want zorgen dat kinderen goed in deze maatschappij terecht komen en bijdragen aan een betere wereld is net zo ambitieus als lineair naar de top willen.

Platform Lof

Lof is tevens initiatiefnemer van de Lof Next Role Model verkiezing. Lof heeft de missie om met een tweemaandelijks tijdschrift, een website (www.lofonline.nl) en met het organiseren van debatten, evenementen én onderzoek, een cultuurverandering tot stand te brengen over het denken rondom het combineren van werk en gezin. Samen met het bedrijfsleven, overheid en politiek gaat Lof op zoek naar oplossingen om de combinatie werk en gezin meer vanzelfsprekend te maken. Lof wil door een positieve toonzetting een bijdrage leveren aan de arbeidsparticipatie van vrouwen.

Over de Baak - De Baak is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. De Baak richt zich op de 'Human Side of Enterprise', op de ontwikkeling en effectiviteit van mensen in organisaties. Leren bij de Baak betekent: onvermoede talenten ontdekken, verrassende kansen zien, en intellect combineren met creativiteit. De Baak verzorgt open en maatwerkprogramma's in het Nederlands en Engels, maakt zich sterk voor duurzaam ondernemen en draagt bij aan tal van maatschappelijke projecten over leren en ontwikkeling. De Baak is verbonden met VNO-NCW en gevestigd in Noordwijk, Driebergen, Amsterdam, Den Haag en Antwerpen.

De Lof Next Role Model verkiezing en 'Lead your Life, Live your Ambitions!' is powered by

ABN-AMRO.





http://www.lofonline.nl