Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Wielerronde Katendrecht terug in de wijk

Elite- en belofterenners en amateurs gaan er een spannende wedstrijd van maken. Zij rijden hun rondjes op het parcours en strijden om de kussen van de rondemiss. Ook kinderen kunnen met hun eigen fiets meedoen aan de Dikke Banden Race op het officiële parcours. Ook er zijn mooie prijzen te winnen.

We hebben het over de wielerronde van Katendrecht die terugkeert. Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR) organiseert hem op 27 mei samen met Ondernemersvereniging Katendrecht.

De Ronde van Katendrecht was vroeger een succesvol en sfeervol evenement. Start en finish op 27 mei aanstaande zijn op de Veerlaan. Met een rondje van ruim een 1,5 kilometer komen de renners vaak langs, dus is de koers goed te volgen. Op het Deliplein, het centrale hart van de ronde, is een podium voor verschillende optredens en er zijn ook terrasjes. Muziek, lekker eten en drinken, het belooft een gezellig evenement te worden. Theater Walhalla sluit 's avonds aan met een programma rond het wielertijdschrift 'De Muur'.

RTL 7
De Ronde van Katendrecht komt bij RTL 7 op televisie en wordt gepresenteerd door de bekende oud-wielerprof Michael Boogerd.

De Dikke Banden Race voor kinderen met een eigen fiets is onderdeel van de wielerronde.
(foto WPR)