Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima opent nieuw gebouw NHL Hogeschool

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent donderdagochtend 27 mei het nieuwe gebouw van NHL Hogeschool in Leeuwarden. Het gebouw bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude gebouw is gerenoveerd en wordt omgeven door nieuwbouw die grotendeels uit glas bestaat. Het gebouw gaat deel uitmaken van de Kenniscampus Leeuwarden, een locatie voor hogere onderwijsinstellingen, kennisintensieve bedrijven, sportaccommodaties, studentenhuisvesting en evenementen.

NHL Hogeschool biedt 73 hogere beroepsopleidingen aan ruim 10.000 studenten. Bij de renovatie en nieuwbouw is uitgegaan van de student en individueel onderwijs. Het hele gebouw is voorzien van draadloos internet. Naast collegezalen zijn er flexplekken, studielandschappen en loungeruimten.

Na de opening van het gebouw door Prinses Máxima start een week van activiteiten die een bijdrage leveren aan het Millenniumdoel 'Onderwijs voor iedereen'. De opbrengst van deze activiteiten gaat naar Edukans. Deze stichting zorgt voor onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Noot voor redacties (