Gemeente Halderberge


Bijeenkomst Winst met de Wabo

Op donderdag 27 mei 2010 vindt van 13.00 uur tot 18.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over de komst van de `Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht' (Wabo), die op 1 juli 2010 in werking treedt.

Belangrijk voor bedrijfsleven

Als u zelf, of uw bedrijf, regelmatig vergunningen moet aanvragen rond wonen, werken en/of milieu bent u van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Tijdens de bijeenkomst staat de samenwerking tussen provincies, gemeenten en het bedrijfsleven centraal. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Eén loket voor vergunningen

Vanaf 1 juli 2010 kunnen, dankzij de Wabo, alle vergunningen met betrekking tot de fysieke leefomgeving (van bouwvergunning tot milieuvergunning) via één digitaal loket geregeld worden. Er is er dan nog maar sprake van één vergunning: de Omgevingsvergunning. Met als voordeel: lastenreductie en tijdswinst.

Inhoud bijeenkomst

Tijdens deze informatiebijeenkomst leggen we u kort en krachtig uit hoe de nieuwe regelgeving werkt en wat dit betekent voor uw bedrijfsvoering. U hoort er het verhaal vanuit de overheid en vanuit het bedrijfsleven en krijgt in workshops handvatten aangereikt om de Wabo in praktijk te brengen. Een uitgebreid programma vindt u op www.winstmetdewabo.nl (nieuw venster).

Initiatiefnemers

De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Bouwend Nederland, Aedes, BNA, het ministerie van VROM, de gemeenten Aalburg, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Haldenberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucpen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert en de provincie Noord-Brabant. De organisatie is in handen van SBR en Stadswerk Platform Omgevingsrecht.

Aanmelden voor de bijeenkomst

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze regionale informatiebijeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 27 mei 2010 in `De Nobelaer' in Etten-Leur. Opgeven is noodzakelijk en kan via dit aanmeldformulier (nieuw venster).