Wageningen Universiteit en Researchcentrum

27 mei 2010 19:00

Locatie: Lawickse Allee 13, Wageningen

Organisatie: Studium Generale
Website: http://www.wau.nl/sg

Festival met onder andere Paulien Cornelisse, Hagar Peeters en Albert van Veenendaal

Verrijk je woordenschat en dein mee op de cadans tijdens deze taal- en klankavond. Studium Generale presenteert twee nationale topacts, een aanstormend talent en een onverstaanbaar bandje. Wie eigenlijk liever naar de film had gewild kan terecht bij een documentaire over een Russische dichter. Kortom: voor elk wat wils, als je maar wat met taal hebt.

SKARL
We openen de avond met âmuziek met een eigenzinnig karakterâ in een âongepolijste stijlâ met een âflinke dosis zelfspotâ in âsurrealistische sferenâ. Het is niet makkelijk de muziek van het Friestalige bandje Skarl te typeren. Skarl scharrelt klanken, woorden en oude instrumenten bij elkaar op zoek naar muzikale geur, smaak en kleur. En dat smaakt naar meer.

HAGAR PEETERS EN ALBERT VAN VEENENDAAL
Genoeg gedicht over de liefde vandaag. Dat is de aansprekende titel van de eerste dichtbundel van Hagar Peeters. Haar gedichten zijn speels en toegankelijk. Dankzij haar onconventionele optreden als âperforming poetâ werd zij al snel gevraagd voor optredens in de Nacht van de Poëzie en op het Crossing Border festival. Ook waren haar bundels goed voor verschillende prijzen, en is zij inmiddels zelfs één van de weinige âfull timeâ dichters in Nederland.

Op LA13 treedt Hagar Peeters op met jazzpianist en âbeeldend musicusâ Albert van Veenendaal. Samen vormen ze een heel speciaal duo dat niet alleen de taal, maar ook de muziek naar hun hand zet.

PAULIEN CORNELISSE
Taal is zeg maar echt mijn ding â wie kent het boekje niet? We zijn dan ook heel blij dat we schijfster en theaterdier Paulien Cornelisse naar Wageningen kunnen halen. Want Cornelisse schrijft niet alleen goed, ze stond ook in de finale van het Leids Cabaret Festival. Uit het juryrapport: âDe jury heeft met open bek van verbazing en van het lachen naar dit fenomeen zitten kijken.â En ze won in 1995 de Nationale Wetenschapsquiz. Dat belooft een spannend optreden, waarin Cornelisse moeilijk vragen niet uit de weg gaat!

MARTIJN BOELE
Wageninger Martijn Boele is schrijver, dichter, slammer, cabaretier, acteur, presentator, muzikant, peinzer en heeft, om geld te verdienen, zijn eigen internetbedrijf. Van jongs af aan trok een onzichtbare kracht hem naar het podium, waar hij steeds meer van zijn hobby zijn werk maakt. Najaar 2010 verschijnt zijn eerste dichtbundel.

Na het optreden van Martijn Boele besluiten we de avond met een tweede set van Skarl.

BORIS RYZHY
De optredens van Hagar Peeters en Paulien Cornelisse zijn in de filmzaal. Tijdens deze optredens vertoont Movie W in de theaterzaal de film Boris Ryzhy, over de gelijknamige Russische dichter. Deze documentaire van Aliona van der Horst won in 2008 op het IDFA de Zilveren Wolf voor beste documentaire korter dan 60 minuten.
---

Reserveren is niet mogelijk. De deur gaat open om 19.00 uur, het eerste optreden van Skarl begint om 19.30 uur. Entree gratis voor studenten, collegekaart meenemen! Voor niet-studenten 7 euro. Het aantal plaatsen bij Hagar Peeters en Paulien Cornelisse is beperkt.
---