Gemeente Doetinchem

Persbericht, 17 mei 2010

De Dag van de Cultuurhistorie

Donderdag 27 mei vindt in de Catharinakerk te Doetinchem de 2e editie van de Dag van de Cultuurhistorie plaats. Van 13.30 tot 20.30 uur kunt u hier terecht voor allerlei interessante activiteiten. Er is een rondleiding in het oude postkantoor en er zullen indrukwekkende presentaties gegeven worden. Ook wordt er een fietstocht-folder uitgedeeld met daarin een route langs het industrieel erfgoed van Doetinchem.

Als vervolg op de nota Doetinchem Cultuurhistorierijk wordt ook dit jaar de Dag van de Cultuurhistorie georganiseerd. De gemeente heeft de afgelopen jaren hard gewerkt Doetinchem van de naam sloopstad af te helpen, en de stad Cultuurhistorie-rijker te maken. Ontdekkingen van bijzondere gebouwen en fraaie landschappen hebben hieraan al een belangrijke bijdrage geleverd. Verder is de gemeente druk bezig met restauratiewerk. Dit maakt dat Doetinchem trots kan zijn op de nog zichtbare historie in de stad. Hier wordt dan ook op de Dag van de Cultuurhistorie extra aandacht aan besteed.

Informatiemarkt

Gedurende de hele dag is er een informatiemarkt. De vertegenwoordigers van Historische verenigingen, het Stadsmuseum, stichting Behoud Stad- en Ambt-begraafplaatsten, Staring Instituut, het Achterhoeks archief en het streekarchivariaat de Liemers en Doesburg bemensen een stand. Ook de regioarcheoloog, vertegenwoordigers van de gemeente en de commissie Cultuurhistorie zullen op de Dag van de Cultuurhistorie aanwezig zijn. Zij verstrekken informatie over subsidies, leningen, monumentenvergunningen en archeologie. Verder zijn de nieuwe archeologische waardenkaarten te bekijken en is er een fototentoonstelling van Thea van den Heuvel, architectuurfotografe.

Presentaties

Naast een bezoek aan alle informatiestands en tentoonstellingen, kunt u ook luisteren en kijken naar verschillende presentaties. Specialisten van externe bureaus zullen iets vertellen over de naoorlogse wijken, de bebouwing in het landelijk gebied, de historische kaarten en omgeving van de Slangenburg en nog veel meer!

Klik hier voor meer informatie over het programma.