Gemeente Almelo

Debattle 2010: Twentse scholieren dagen landelijke politici uit

18 mei 2010 - Debattle 2010; onder die naam gaan leerlingen van middelbare scholen uit Twente op donderdagavond 27 mei in discussie met landelijke politici. Ronald Plasterk (PvdA), Han ten Broeke (VVD), Joël Voordewind (CU), Wassila Hachchi (D66) en Renske Leijten (SP) hebben aangegeven deze uitdaging aan te willen gaan. Het debat is een initiatief van Netwerkstad Twente en wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Twente en trainingsbureau Debatrix.

Over topics die jongeren aangaan
Debattle wordt gehouden in de Agorazaal van de Vrijhof op de UT. Tweeëntwintig leerlingen, afkomstig van scholengemeenschappen in Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal, voelen de politici stevig aan de tand over onderwerpen als integratie, bezuinigingen op onderwijs en studiebeurs en softdrugs en criminaliteit. De leerlingen krijgen overdag een training van ervaren debaters, waarin stellingen en standpunten worden voorbereid.

Aanmelden voor debattle 2010
Zo'n 250 scholieren en studenten zitten op de tribune en kiezen na afloop de best debatterende politicus. Scholieren die het debat vanuit het publiek willen volgen, kunnen zich aanmelden via e-mail: debattle@mb.utwente.nl. Meer informatie is te vinden op de speciale Hyvespagina: http://debattle2010.hyves.nl. Onder de toeschouwers worden tien toegangskaarten voor de TMF-Awards in Enschede verloot.