Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bezoekt Ruilwinkel in Goes en Dorpshuis in Biervliet

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje bezoekt op donderdag 27 mei de Ruilwinkel in Goes en het Dorpshuis in Biervliet. De Prins bezoekt de organisaties op uitnodiging van het Oranje Fonds waar hij beschermheer van is.

De Prins bezoekt eerst de Ruilwinkel. Dit initiatief won in mei 2009 een Appeltje van Oranje, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle initiatieven die groepen mensen verbinden. In de Ruilwinkel kunnen mensen diensten en producten aanbieden. In plaats van geld krijgen zij daar punten voor waarmee men goederen en diensten kan meenemen. Daarnaast organiseert de Ruilwinkel allerlei activiteiten om bezoekers met elkaar in contact te brengen.

De Prins vervolgt zijn bezoek in Biervliet, waar hij langs gaat bij het Dorpshuis dat is gevestigd in een monumentaal pand dat vroeger dienstdeed als café. In de afgelopen jaren is het pand verbouwd, gerenoveerd en gemoderniseerd. Het Dorpshuis vervult een belangrijke functie in de lokale gemeenschap en doet al jarenlang actief mee aan acties van het Oranje Fonds, zoals het Ontmoetingsweekend, Burendag, NL DOET en Toplocaties.