Gemeente De Bilt


Ontwerpbestemmingsplan De Kwinkelier ter inzage. Zienswijzen welkom t/m 8 juli 2010

Verzendingsdatum:
21-05-2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor winkelcentrum De Kwinkelier in Bilthoven vrijgegeven voor inspraak.

Het plan ligt van donderdag 27 mei tot en met donderdag 8 juli 2010 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis en bij het informatiecentrum Bilthoven Bouwt (Julianalaan 8). U kunt het document ook inzien via www.bilthovenbouwt.nl.

De herontwikkeling van De Kwinkelier is erop gericht het winkelcentrum meer te betrekken bij de rest van het centrum door het toevoegen van woningen en horeca. Heldere routes, duidelijke entrees, het verwijderen van overkappingen en het beperken van de hoeveelheid luifels, maken ruimte voor een moderne, passende uitstraling. Ook met de keuze van het straatmeubilair en de beplanting kan een eleganter en rustiger beeld worden bereikt. De modernisering van De Kwinkelier wordt verzorgd door Synchroon.

Formele inspraak

In deze fase van het proces kunnen bewoners en belanghebbenden suggesties en wensen kenbaar maken via zienswijzen. Dit kan alleen schriftelijk. Zienswijzen zijn tot en met 8 juli 2010 welkom bij:

Gemeente De Bilt / t.a.v. het college van B&W / Postbus 300/ 3720 AH Bilthoven.

Het plan ligt ter inzage op het gemeentehuis 'Jagtlust' (Soestdijkseweg Zuid 173) en bij het informatiecentrum 'Bilthoven Bouwt' (Julianalaan 8). Let op: het informatiecentrum is open op woensdag van 10.00 - 12.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. De plannen worden ook gepubliceerd via de gemeentelijke website en www.bilthovenbouwt.nl.

Na afloop van de inspraakperiode worden de zienswijzen verwerkt. Daarna wordt het ontwerpbestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de raad. Pas als het bestemmingsplan definitief is, kan de renovatie van het winkelcentrum van start gaan.

Meer besluiten

Eerder deze maand stelde het college de reactienota vast die hoort bij het voorontwerp-bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan voor het hele centrum. In totaal werden 56 reacties verwerkt. Voor De Kwinkelier leidden de ingediende reacties vooral tot het verfijnen van de toegestane bouwhoogtes. In plaats van één bouwhoogte voor de Sperwerlaan worden de bouwhoogtes nu per deelblok gespecificeerd. Ook is aandacht besteed aan de route voor het bevoorradingsverkeer. De voorkeur gaat uit naar het inrijden via de Sperwerlaan en het wegrijden via de Julianalaan. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met het kerkbestuur over de mogelijkheden tot aankoop van de grond.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Thissen, communicatie Bilthoven Bouwt, telefoon 06 20 44 47 59 of met Nicolet van der Loo van Synchroon, telefoon (030) 686 74 79.

Bilthoven, 21 mei 2010

* Gepubliceerd op 21-05-2010