Uitgeverij Bert Bakker

'Awater' van Martinus Nijhoff verschijnt in Engeland

Martinus Nijhoff - Awater/Het uur u Martinus Nijhoff - Dit zijn de daden waar ik mens voor was / Samengesteld door Thomas Möhlmann Het gedicht 'Awater' uit 1934 van Martinus Nijhoff (1894-1953) is een van zijn bekendste gedichten. Het verschijnt nu in drie verschillende vertalingen bij de Londense uitgeverij Anvil Press Poetry. Het is de eerste Engelse boekuitgave van Nijhoffs poëzie en heeft de titel Martinus Nijhoff: Awater. In deze uitgave zijn de drie vertalingen opgenomen en het Nederlandse origineel.

Martinus Nijhoff: Awater wordt op donderdagavond 27 mei 2010 in het Londense Free Word Centre gepresenteerd, als onderdeel van de programmaserie Go Dutch (http://www.nlpvf.nl/godutch/). Met optredens van Christopher Reid, Thomas Möhlmann, Wiljan van den Akker, David Colmer en Maria Barnas.
Martinus Nijhoff: Awater verschijnt onder redactie van dichter Thomas Möhlmann, poëziemedewerker van het Nederlands Letterenfonds en samensteller van onder meer Dit zijn de daden waar ik mens voor was: de mooiste gedichten van Martinus Nijhoff (Prometheus, Amsterdam 2008).