Rechtbank 's-Hertogenbosch


Rechtbank 's-Hertogenbosch start experiment avondopenstelling

âs-Hertogenbosch, 25 mei 2010 - De rechtbank 's-Hertogenbosch start donderdag 27 mei a.s. bij wijze van proef met een avondopenstelling. Op die avond worden van 19.00 uur tot 21.30 uur in het paleis van justitie tien politierechterzaken afgehandeld.

Volgens president Huub Snijders past de avondopenstelling bij het streven van de rechtbank om meer te luisteren naar de wensen in de samenleving en de dienstverlening te verbeteren. "Het hoort ook echt in deze tijd. Toen ik een nieuw paspoort nodig had, was ik blij dat ik daarvoor 's avonds bij de gemeente terecht kon. Anders had ik voor zo'n klusje meteen een halve dag moeten vrij nemen." Snijders verwacht dat rechtzoekenden interesse hebben in het experiment. "Mensen moeten bijvoorbeeld bij een omgangsregeling in hun zaak soms vijfmaal naar de rechtbank. Als je dan elke keer vrij moet nemen van je werk, dan hakt dat er wel in."

De avondopenstelling is mogelijk dankzij de vrijwillige inzet van medewerkers, maar ook dankzij de bereidheid bij advocatuur en het openbaar ministerie. "Daar valt of staat het natuurlijk mee. Ik ben dan ook erg blij dat iedereen dit experiment met ons aangaat."

Het plan is in september en oktober nog enkele avondzittingen te houden en dan ook met civiele en/of bestuursrechtelijke zaken. Daarna wordt de balans opgemaakt.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 25 mei 2010 Naar boven