Gemeente Leeuwarden

10 jaar graffitibeleid in Leeuwarden

Op donderdag 27 mei wordt op een feestelijke manier stilgestaan bij het 10 jarige, zeer vooruitstrevende en succesvolle, graffitibeleid van de gemeente Leeuwarden.

In het Historisch centrum Leeuwarden presenteert wethouder Isabelle Diks om 15.00 uur de film Graffiti Project Leeuwarden 2000 - 2010 aan alle betrokkenen die hebben bijgedragen tot het succes van dit beleid. Om 16.00 uur vertrekken de genodigden richting de Eenhoorn, bij de spoorwegovergang Schrans (richting WoonFriesland). Hier onthult wethouder Diks, op het tegenoverliggend pand aan de Oostergoweg het graffitikunstwerk van Klaas Lageweg met het thema Duurzaamheid. Deze graffitikunstenaar heeft dit gemaakt in opdracht van de gemeente Leeuwarden.

Het graffitibeleid van de gemeente Leeuwarden is gericht op het schoonmaken, schoonhouden van de stad en het stimuleren van graffitikunst. De kern van het beleid is dat door graffitikunst, de graffitioverlast wordt bestreden. Dit succesvolle beleid is nu verbonden met het even succesvolle duurzaamheidsbeleid van de gemeente Leeuwarden.

Wij nodigen u van harte uit om bij deze beide bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Fotosuggestie:

Onthulling graffitikunstwerk vanaf de locatie de Eenhoorn

(tussen 16.15 en 16.30 uur).