Gemeente Middelburg

Op 29 mei vindt in Nieuwe Kerk van Middelburg de uitreiking van de Four Freedoms Awards plaats. Koningin Beatrix, Prinses Màxima en minister-president Balkenende zijn hierbij aanwezig.

Voor en tijdens deze uitreiking zal het parkeren in de Middelburgse binnenstad rond de Abdij verboden worden. Donderdag 27 mei vanaf 18.00 uur tot en met zaterdag 29 mei geldt er een parkeerverbod op de parkeerplaatsen, Onder de Toren en Koorkerkhof.

Op vrijdag 28 mei vanaf 18.00 uur tot en met zaterdag 29 mei is er een parkeerverbod van kracht op de parkeerplaatsen, pleintje Koorkerkstraat, Korte Burg, Balans, Walplein, Sint Pieterstraat, Korte Giststraat, Koorkerkhof, Groenmarkt, Lange Noordstraat en Hofplein.

Op 29 mei kunnen de vergunninghouders uit het betreffende vrijgemaakte gebied, in de gehele binnenstad op alle andere beschikbare plaatsen parkeren. Autoâs die zaterdag 29 mei nog in bovengenoemde straten staan, worden versleept.

Parkeergarage Kousteensedijk
De parkeergarage Kousteensedijk is op zaterdag 29 mei tot 11.00 uur niet voor publiek toegankelijk, behoudens abonnementshouders. Daarna zal de parkeergarage vrij gegeven worden voor het publiek.

De Four Freedoms Award

De Four Freedoms Award is een jaarlijkse prijs voor personen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het waarborgen van de vier vrijheden, zoals die door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in zijn zogenaamde âFour freedoms-toespraakâ, tijdens de Tweede Wereldoorlog tot het Amerikaanse congres, werden benoemd. Elk twee jaar worden vijf Awards toegekend. Vier aan personen wier inzet direct kan worden verbonden aan één van de vier vrijheden en één aan een persoon die zijn functie, zijn persoonlijkheid en zijn invloed langdurig heeft aangewend ten dienste van de menselijke vrijheid in al zijn facetten.

De International Four Freedoms Award 2010 wordt uitgereikt aan het Europese Hof voor Mensenrechten. Jean Paul Costa, president van het Hof neemt de onderscheiding in ontvangst.
De andere onderscheidingen worden uitgereikt aan:
* het Russische weekblad Novaya Gazeta voor vrijheid van Meningsuiting,

* Dr. Asma Jahangir uit Pakistan, mensenrechtenactiviste en VN-rapporteur op het gebied van vrijheid van geloof voor vrijheid van Godsdienst,

* Maurice Strong uit Canada, een van de eerste strijders in de wereld voor het milieu en voor het principe van duurzaamheid voor vrijwaring van Gebrek,

* Gareth Evans uit Australië, internationaal strijder voor mensenrechten, in het bijzonder voor het recht op bescherming van mensen door hun politieke leiders voor vrijwaring van Vrees.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl