Saxion
BR>

di 25 mei 2010

Saxion zoekt beste biologieleerling van Nederland

Twintig finalisten van de Biologie Olympiade Junior strijden op 27, 28 en 29 mei bij Saxion in Enschede om de titel beste biologieleerling van Nederland.

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion is dit jaar voor het eerst gastheer van de eindronde.

De Biologie Olympiade Junior is een wedstrijd voor havo- en vwo-leerlingen van klas 1, 2 en 3. Aan de voorronde hebben dit jaar een recordaantal van 7.000 biologieleerlingen mee gedaan. De twintig beste leerlingen doen mee aan de eindronde in Enschede.

De eindronde van de Biologie Olympiade staat dit jaar in het teken van stamcellen. Dit is een actueel en boeiend thema, omdat stamcellen nieuwe mogelijkheden bieden voor behandeling van nu nog onbehandelbare ziektes.

De twintig leerlingen starten op 27 mei met theoriecolleges van verschillende experts op het gebied van stamcellen. Daarnaast krijgen ze praktijkles in het laboratorium. De tweede dag wordt de opgedane kennis getoetst. Op 29 mei wordt de Olympiade afgesloten met een ontspannend programma. 's Morgens is er een excursie naar museum TwentseWelle en 's middags vindt de prijsuitreiking plaats in het stadion van landskampioen FC Twente, waar de leerlingen ook een rondleiding krijgen.

Biologie Olympiade en Saxion


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie en het programma kunt u contact opnemen met Clemens Kienhuis, teamleider opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion, 053 - 487 14 06.

De pers is van harte uitgenodigd om tijdens de drie dagen te komen kijken.


____________________ Zoek