Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 27 mei 2010. (uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur).

Zwolle
Er worden beelden getoond van een beveiligingscamera waarop de dader te zien is van vernielingen. In Zwolle zijn in de nacht van 30 april op 1 mei 2010 bij meerdere uitzendbureaus, in en rond het centrum, ruiten beschilderd. In rode letters zijn onder andere het woord 'crisis' en een omgekeerd euroteken geschilderd. Het is voor de politie nog onduidelijk waarom de uitzendbureaus het doelwit waren.

Almelo
De politie weet dat de overvallers van Juwelier Brummer aan de Grotestraat in Almelo, na de overval met de buit zijn weggereden op een grijze/zwarte scooter. Deze scooter is later aangetroffen in de Beltsteeg in Almelo. Op deze plek stond een rode scooter onder een grijze hoes. Mogelijk zijn de daders van de overval op deze rode scooter verder gereden. Er worden tevens originele beelden getoond van de beveiligingscamera. Hierop is te zien hoe de daders te werk gaan.

Deventer
Op 12 april 2010 wordt een man in zijn woning aan de Brikskamp in Deventer overvallen. Om 19.30 uur staat een man voor zijn huis die iets mompelt. De bewoner verstaat hem niet en wil na een tijdje de deur weer sluiten. Dan komt een andere man aanrennen en met zijn tweeën drukken ze de deur open en rennen naar binnen. De bewoner wordt binnen flink mishandeld en ziet dat de overvallers een pistool bij zich hebben. Eén overvaller houdt de man onder schot, de ander gaat boven de woning doorzoeken. De overvallers gaan er vandoor met een gouden armband en twee kettingen. De bewoner van het huis vertelt wat hem is overkomen.

Vriezenveen
De medewerkster van DA-drogist in Vriezenveen ontdekte hoe een man met een geprepareerde tas diverse kostbare parfums had weggenomen. Zij kon de tas met inhoud nog van hem afpakken. De man is weggerend in de richting van de winkel Action. De diefstal vond een dag na Moederdag, 10 mei, plaats. Er zijn goede bewakingsbeelden van deze man. De politie wil weten wie hij is omdat hij mogelijk ook in aanmerking komt voor dergelijke diefstallen bij parfumerieën in Holten, Rijssen, Wierden en Nijverdal.

Bentelo
Tijdens Paaspop in Bentelo werden twee politiemensen mishandeld. Tijdens dit evenement waren de twee politiemannen in burgerkleding aanwezig. Zij wilden de security helpen bij een opstootje op het terrein. Hierbij keerden de ruziemakers zich tegen de twee politiemensen. Een van hen werd geslagen en getrapt en kwam hierbij ten val. Deze politieman hield hier diverse kneuzingen aan over. Zijn collega hield er een blauw oog aan over. Er worden beelden getoond van de dader.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.