Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

26 mei 2010, Utrecht

------

Verwenmiddag voor schoonmakers

CNV Vakmensen organiseert op donderdag 27 mei in Oenkerk een 'verwenmiddag' voor schoonmakers. Hiermee geeft de bond op een ludieke manier een aftrap voor de cao-afspraak om schoonmakers meer en beter te waarderen. "Wij hopen dat de werkgevers volgen, en ook concrete stappen zetten bij de waardering van hun personeel", zegt CNV-medewerker Sietske Kootstra, een van de organisatoren van de verwenmiddag.

Kootstra: "Schoonmakers doen belangrijk werk, maar het gebeurt vaak buiten het zicht. En op waardering hoeven ze ook niet altijd te rekenen. Daarom vinden we het leuk om de schoonmakers zelf een keer in het zonnetje te zetten."

De schoonmakers krijgen een high tea aangeboden, en kunnen meedoen aan een 'metamorfose' door een visagist en een kapster. De kapsters zijn leerlingen van ROC Friese Poort, die hier in het kader van hun opleiding aan meedoen.

Werkdruk

CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek praat de schoonmakers intussen bij over het onlangs bereikte cao-akkoord. Ook de werkdruk voor schoonmakers komt aan de orde. Kootstra: "Dat is echt een heikel onderwerp. Schoonmakers moeten steeds meer doen in steeds minder tijd. Het gevolg is dat ze hun werk vaak niet kunnen doen zoals ze graag zouden willen. Wij willen graag dat werkgevers daar meer aandacht voor krijgen, en niet alleen maar kijken naar mogelijkheden om te knijpen in hun offertes voor opdrachtgevers."

Datum: donderdag 27 mei

Locatie: Stania State (Oenkerk)

Aanvang: 12.00 uur

Einde: 15.15 uur


- - -