Gemeente Deventer

week 21 - 24 mei tot en met 28 mei 2010

Gepubliceerd: May 25, 2010 14:55

Laatst gewijzigd: May 26, 2010 16:10

Projectbesluit Bathmenseweg 10 Lettele, voornemen projectbesluit Grondhuisweg Schalkhaar, voorontwerp bestemmingsplan Buitengracht Oost, inloopavond.

Projectbesluit Bathmenseweg 10 Lettele

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 27 mei 2010 tot en met 7 juli 2010 bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 te Deventer, in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer en het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek in Bathmen, Schoolstraat 13 te Bathmen ter inzage ligt:

* het op 18 mei 2010 vastgestelde projectbesluit Bathmenseweg 10 en bijbehorende stukken, waaronder de bouwvergunning, voor het oprichten van een berging met een oppervlakte van 250 m² op het perceel Bathmenseweg 10 te Lettele.

Het projectbesluit kunt u inzien via RO-online
(www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u een directe link vinden naar het projectbesluit op RO-online.

De digitale bestanden van het projectbesluit zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het projectbesluit.

Er zijn geen zienswijzen op de ontwerpbesluiten ingediend. Het projectbesluit en de bouwvergunning zijn daarom ongewijzigd vastgesteld.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerp projectbesluit en de ontwerp bouwvergunning bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot het college van burgemeester en wethouders te wenden, beroep instellen bij de Arrondissementsrechtbank te Zwolle, sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Het indienen van een beroepschrift kan ook digitaal via
http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en- beroep.

Het indienen van een beroepschrift leidt er niet automatisch toe dat het besluit wordt geschorst. Daarom kan degene die een beroepschrift indient een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Zwolle.

Voornemen projectbesluit Grondhuisweg Schalkhaar

Het college van Burgemeester en Wethouders is voornemens een projectbesluit voor te bereiden voor:

* Grondhuisweg, volkstuinen te Schalkhaar

Het vaststellen van het ontwerp projectbesluit wordt te zijner tijd gepubliceerd. Daarna kan iedereen gedurende zes weken het ontwerp projectbesluit en de bijbehorende stukken inzien en zienswijzen kenbaar maken. Er worden geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

Voorontwerpbestemmingsplan Buitengracht-Oost

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 27 mei tot en met 7 juli 2010 bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 te Deventer en in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer ter inzage ligt:

o het voorontwerpbestemmingsplan Buitengracht-Oost

Het plangebied van het bestemmingsplan Buitengracht-Oost wordt globaal begrensd door de IJssel aan de zuidkant, de
Verzetslaan/Kazernestraat/Emmastraat aan de westkant, de spoorlijn Deventer-Zutphen/Almelo aan de noordzijde en de Mr. H.F. de Boerlaan/Verlengde Kazernestraat/Veenweg aan de oostzijde.

Voor het gebied Buitengracht-Oost geldt nu nog een aantal bestemmingsplannen die voor een deel verouderd zijn. Met het nieuwe bestemmingsplan worden de huidige bestemmingsplannen geactualiseerd. In het voorontwerpbestemmingsplan Buitengracht-Oost zijn geen nieuwe ontwikkelingen meegenomen, het betreft alleen het vastleggen van de huidige situatie.

Wel wordt naar aanleiding van het in 2009 vastgestelde horecabeleid de vrijstellingsmogelijkheid voor horeca in de Raambuurt uit het plan gehaald. Daarnaast komt de wijzigingsbevoegdheid voor kantoorvilla's in het deel van de Buitengracht langs de Verzetslaan te vervallen.

Het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het voorontwerp-bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk of digitaal een inspraakreactie indienen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u toesturen aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Digitale inspraakreacties kunt u indienen via
http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en- beroep. Het indienen van digitale inspraakreacties via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling inspraakreacties kenbaar te maken bij mevrouw De Jong van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 - 0570.

Inloopavond

Over dit bestemmingsplan organiseert de gemeente op dinsdag 8 juni 2010 een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u het bestemmingsplan inzien. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom op een voor u gunstig tijdstip tussen 19:00 en 21:00 in het gebouw van Buurt- en Speeltuinvereniging Wijk 16, Zutphenselaan 18 te Deventer.