Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 27-05-2010

Verwarde man aangehouden

WOERDEN De politie zette op woensdag 26 mei een arrestatieteam in om een verdachte aan te houden.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat in een woning in de Bloemenwijk een 65-jarige vader door zijn zoon was aangevallen. Agenten gingen naar de woning en de vader deed open. Hij gaf aan dat zijn zoon nog in het pand was en dat hij erg bang voor hem was. Tevens meldde hij dat er naast zijn 28-jarige zoon er nog een 20-jarige vrouw uit Woerden in de woning aanwezig was. De agenten verzochten de vader met hen mee te gaan. Zij praten de zoon naar de voordeur, maar hij wilde niet naar buiten komen en was bewapend met onder andere een mes. Terwijl agenten de verdachte aan de praat hielden, sloegen andere agenten een raam van de woning in en wisten zo de 20-jarige vrouw te bevrijden.

De verdachte werd vervolgens gepepperd, maar slaagde er toch in zich in een kamer te verschansen. Om verdere escalatie te voorkomen schakelden de agenten een onderhandelaar in en werd een arrestatieteam ter plaatse verzocht. De inzet van de onderhandelaar mocht niet baten, waarna het arrestatieteam werd ingezet. Het team slaagde er in de verdachte aan te houden. Hij werd voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De 20-jarige vrouw deed aangifte van gijzeling/wederrechtelijke vrijheidsberoving.

De verdachte was geestelijk verward en werd in het politiebureau door een arts van de Crisisdienst onderzocht. Op last van die arts werd de verdachte gedwongen opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.