Politie Drenthe

Donderdag 27 mei 2010

Provincie Drenthe, 27-05-2010

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal

COEVORDEN/EMMEN Woensdagmiddag zijn in een supermarkt aan de Van Heutzsingel twee meisjes uit Coevorden, 15 en 17 jaar oud, betrapt op winkeldiefstal. De tieners hadden twee flessen drank en deodorant gestolen, met een gezamenlijke waarde van zon elf euro. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze overgedragen aan de ouders.

In een supermarkt aan het Valkenveld in Emmen werd een 42-jarige vrouw uit die plaats betrapt op diefstal. Ze had een pak vlees verstopt in de kinderwagen en probeerde zonder te betalen de kassa te passeren. De vrouw werd betrapt door winkelpersoneel. Ook zij krijgt een proces-verbaal.

Autmobilist raakt rijbewijs kwijt

BORGER De politie heeft woensdagmorgen het rijbewijs in beslag genomen van een 29-jarige automobilist uit Beilen. De man reed met een snelheid van 144 km/u over de N374 bij Borger. Op deze weg is 80 km/u de maximaal toegestane snelheid. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Gewonden bij verkeersongeval

SMILDE Bij een verkeersongeval op de kruising Leemdijk met de Veldhuizerweg in Smilde zijn woensdagmorgen twee automobilistes gewond geraakt. Door de aanrijding sloeg het voertuig van een 21-jarige vrouw uit Oranje over de kop en kwam in een weiland tot stilstand. Zij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Ook de andere bestuurster, een 47-jarige vrouw uit Appelscha, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Vermoedelijk gaat het om een voorrangsfout van een van de automobilistes. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man doet greep in de kas

PEIZE De politie heeft woensdagavond in zijn woonplaats een 37-jarige man uit Peize aangehouden. De verdachte was vlak daarvoor een restaurant in Pauze binnengelopen en had een greep in de kassa gedaan. Een personeelslid van het restaurant zag dit en waarschuwde de politie. De 37-jarige man ging er vervolgens met zijn auto vandoor. Dankzij een goede omschrijving konden agenten de verdachte korte tijd daarna in de omgeving traceren. Hij is ingesloten voor verhoor.

Wielrenners gewond bij ongeval

TYNAARLO Twee wielrenners zijn woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Osbroeksweg in Tynaarlo. Het tweetal uit Groningen (44) en Zuidlaren (29) was met een aantal bekenden aan het toeren toen de Groninger vermoedde dat zijn fiets mankementen vertoonde. Hij bekeek tijdens het rijden zijn fiets en verloor plotseling de controle over zijn rijwiel. De 29-jarige Zuidlaarder die achter hem reed, kon de Stadjer niet meer ontwijken en tuimelde over hem heen. Beide slachtoffers zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Aanhouding na huiselijk geweld

PEIZE De politie heeft woensdagavond een 50-jarige inwoner van Peize aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man had in zijn woning onenigheid gehad met zijn 47-jarige partner en sloeg haar. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie. Die kon de verdachte op een ander adres in Peize aanhouden. De man is ingesloten voor verhoor. De 47-jarige vrouw heeft aangifte gedaan.

Fietsendief verzet zich tegen aanhouding

EMMEN De politie heeft woensdagnacht in Emmen een 33-jarige fietsendief uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de man zonder verlichting over de Stationsstraat fietsen en spraken hem aan. De Emmenaar kwam met een onsamenhangend verhaal en ging er vandoor. In de Kolhoopstraat lukte het de politiemensen om de verdachte vast te grijpen. Tijdens zijn aanhouding verzette de fietsendief zich. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat het rijwiel als gestolen gesignaleerd stond. Ook vonden agenten breekgereedschap. De man wordt in de loop van donderdag gehoord over zijn gedrag.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.