Gemeente de Waard


Definitief Ontwerp Fietspad Kinderdijk Fp 268 ter inzage

In de afgelopen periode is gewerkt aan de voorbereiding van het fietspad Kinderdijk/Nieuw- Lekkerland (Fp268). Het nieuwe fietspad vormt in Kinderdijk een korte verbinding tussen het Veer aan de Veerdam en de grens van de bebouwde kom van Kinderdijk.

Dit fietspad maakt onderdeel uit van het Fietsplan 2001 van de Provincie Zuid-Holland. Het tracé in Kinderdijk loopt vooruit op de realisatie van een volledig vrijliggend fietspad tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Dit maakt deel uit van een geplande dijkverzwaring, waarvoor een langere voorbereidingstijd nodig is.

Het Definitief Ontwerp van het plan is gereed en ligt tijdens de openingstijden van het servicepunt Nieuw-Lekkerland ter inzage van maandag 31 mei tot en met vrijdag 11 juni 2010.

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen tijdens de gehouden informatiebijeenkomsten zijn de volgende aanpassingen in het Definitief Ontwerp verwerkt:

* Het tracé ter plaatse van Lekkade 54 is aangepast waardoor het fietspad niet over particulier eigendom loopt;
* Het instellen van een voorrangssituatie nabij perceel 155/157 en 155b;

* Op de kruising Lekweg/Veerdam worden maatregelen genomen om het sluipverkeer via de Lekweg richting de pont tegen te gaan. Het wordt fysiek onmogelijk gemaakt om rechts af te slaan voor motorvoertuigen. De fietsers kunnen middels een aparte fietsvoorziening wel afslaan. De maatregel wordt met bebording ondersteund. De kruising met de Veerdam en de Lekweg blijft een gelijkwaardige kruising.

De werkzaamheden starten naar verwachting in augustus 2010.

Meer info: team Ontwikkeling.