Gemeente Baarn

Gemeente betreurt opheffing Jongerenraad

Vanwege zijn aanstelling als lid van de raadscommissie Samenleving, Bestuur en Financiën zal Mark Eijbaard (PvdA) zijn functie als voorzitter van de Baarnse Jongerenraad neerleggen. Omdat hij geen directe opvolger heeft kunnen vinden, heeft de Jongerenraad geen actief bestuur meer en zal ophouden te bestaan.

De Jongerenraad, officieel de âStichting Jongeren in Baarnâ, is in 2006 opgericht door jongeren die zich sterk maken voor de belangen van de jeugd in onze gemeente. Zij gaf het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies over zaken die jongeren aangaan. Zo hadden zij een belangrijke stem in de vormgeving van het gemeentelijke Speelruimtebeleid. Ook werkten zij vanaf 2008 geregeld samen met de andere drie Baarnse adviesraden om een integraal advies te formuleren over het Wmo-beleid.

De gemeente heeft altijd veel waarde gehecht aan de inbreng van de Jongerenraad. Zij betreurt het daarom dat deze adviesraad momenteel geen vervolg krijgt. Er zal worden gekeken naar een mogelijke herstart of nieuwe invulling van de Jongerenraad.