Politie Kennemerland

Politie houdt vier man aan na bedrijfsinbraak

Schiphol-Rijk, 27-05-2010 o Politiemensen kregen op 25 mei omstreeks 19.00 uur de melding dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Beachavenue waarbij de daders er met een auto vandoor waren gegaan. Toen de agenten aan kwamen rijden, zagen zij een auto die aan het opgegeven signalement voldeed. Deze parkeerde bij een bedrijf aan de de Hoeksteen. Door de politieauto achter de auto te zetten kon deze niet weg.

De vier inzittenden stapten uit, twee van hen gingen ervan door. De andere twee mannen konden worden aangehouden. Met behulp van een politiehond werd de derde verdachte gevonden, in de bosjes aan de Kruisweg. Hij raakte bij de aanhouding gewond en liep een bijtwond op. De vierde verdachte werd vlak bij de parkeerplaats aangehouden. Alle vier de verdachten, mannen van 20, 27, 29 en 33 jaar oud uit Almere, Amsterdam en Diemen, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De verdachte die tijdens zijn aanhouding licht gewond was geraakt, werd door ambulancepersoneel eerst behandeld voor hij werd ingesloten.

Onderzoek in de omgeving leverde enkele goederen, onder meer inbraakwerktuig op, die vermoedelijk van de verdachten waren. Deze zijn in beslag genomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.