Politie Groningen

Jongeren aangehouden voor vernielingen

Winsum, 27-05-2010 o De politie heeft eind vorige week vijf jongeren aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen in Winsum. Het vijftal zou in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei vernielingen hebben gepleegd in de omgeving van de R. Praediniusstraat in Winsum.

Vier jongens uit Winsum, in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar, en een 16-jarige meisje uit Groningen bekenden die nacht op stap te zijn geweest in Winsum. Toen ze door de R. Praediniusstraat liepen trokken ze uit baldadigheid planten uit tuinen. Ook werden andere tuinattributen vernield. Bovendien werd een geparkeerde auto op straat geduwd. Eén van de verdachten legde een ijzeren staaf midden op de donkere straat.

Excuses

Het vijftal verklaarde tijdens het begaan van de vernielingen onder invloed van alcohol te zijn geweest. Tijdens de verhoren gaven zij aan excuses te willen maken aan de gedupeerden. Ook zijn ze bereid de schade te vergoeden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen het kwintet. Het politiedossier zal door de politie naar het openbaar ministerie worden gestuurd. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.