Politie Groningen

Donderdag 27 mei 2010

PH/SMS, 27-05-2010

Jongeren aangehouden voor vernielingen

WINSUM De politie heeft eind vorige week vijf jongeren aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen in Winsum. Het vijftal zou in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei vernielingen hebben gepleegd in de omgeving van de R. Praediniusstraat in Winsum. Vier jongens uit Winsum, in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar, en een 16-jarige meisje uit Groningen bekenden die nacht op stap te zijn geweest in Winsum. Toen ze door de R. Praediniusstraat liepen trokken ze uit baldadigheid planten uit tuinen. Ook werden andere tuinattributen vernield. Bovendien werd een geparkeerde auto op straat geduwd. Eén van de verdachten legde een ijzeren staaf midden op de donkere straat. Het vijftal verklaarde tijdens het begaan van de vernielingen onder invloed van alcohol te zijn geweest. Tijdens de verhoren gaven zij aan excuses te willen maken aan de gedupeerden. Ook zijn ze bereid de schade te vergoeden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen het kwintet. Het politiedossier zal door de politie naar het openbaar ministerie worden gestuurd. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.

Fietsster gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 15-jarig meisje uit Groningen is woensdagavond op de Rijksweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 26-jarige automobilist uit Groningen verleende bij het verlaten van een parkeerterrein geen voorrang aan het meisje op haar fiets. Het slachtoffer kwam vervolgens ten val. Zij werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Gewonde bij botsing

HEILIGERLEE Een 25-jarige vrouw uit Uithuizermeeden is woensdagavond op de kruising afrit autosnelweg A7 met de Provincialeweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schoonebeek verleende op de kruising geen voorrang aan de Uithuizermeedster, die in haar auto reed. Door de aanrijding raakte de vrouw gewond. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Door de aanrijding raakte een dieselolietank van de vrachtwagen lek. Hierdoor stroomde ongeveer 500 liter diesel op het wegdek en de berm. Rijkswaterstaat heeft hiervoor maatregelen genomen. Zowel de vrachtauto als de auto werden afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 27-jarige man uit Roden aangehouden voor huiselijk geweld. De Drent wordt ervan verdacht dat hij zijn 32-jarige ex-vriendin uit Groningen in haar woning in de binnenstad van Groningen heeft mishandeld. Door het geweld liep de vrouw diverse blauwe plekken en een gezwollen mond op. De vrouw doet aangifte. De verdachte werd ingesloten in een cel. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het huiselijke geweld.

Alcomobilist klem gereden

LEEK De politie heeft woensdagavond op het Boveneind in Leek een 53-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had dinsdag na mishandeling van zijn vrouw een huisverbod opgelegd gekregen. Desondanks ging hij woensdagavond terug naar de woning. Nadat zijn vrouw de politie gealarmeerd had, ging de man er vandoor. De politie trof de man op de Auwemalaan aan, rijdend in zijn auto met aanhanger. De man vertoonde gevaarlijk rijgedrag, slingerde enorm en negeerde het stopteken van de agenten. Uiteindelijk kond de man op het Boveneind worden klemgereden. Vervolgens is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij onder invloed van 1,4 promille alcohol te zijn. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie rolt hennepkwekerij op

OUDE PEKELA De politie heeft woensdag aan de Burgemeester van Weteringstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie trof 663 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Bovendien werd de elektriciteit langs de meter afgetapt. De 62-jarige bewoner is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden zonder geldig rijbewijs

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op de Radiumstraat in Groningen een 37-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man werd gecontroleerd omdat zijn auto niet verzekerd was. Bij controle bleek bovendien dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man is aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde vrouw loopt op rijbaan

GRONINGEN Een 48-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag van de Paterswoldseweg geplukt. De vrouw liep op blote voeten op de rijbaan. Diverse automobilisten moesten voor haar uitwijken. Omstanders hebben de vrouw naar de kant gehaald en overgedragen aan de politie. Die heeft de hulpverlening ingeschakeld.

Fietsers in botsing

WINSCHOTEN Een 63-jarige fietsster uit Winschoten is woensdagmiddag gewond geraakt. De vrouw fietste op de Venne in haar woonplaats en kwam in botsing met een 66-jarige fietsster. De 63-jarige kwam ten val. Hierbij raakt haar schouder uit de kom. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage.

Bromfietsers over het hoofd gezien

GRONINGEN Een 16-jarige bromfietsster uit Groningen is woensdagmiddag na een aanrijding naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje reed over de Nieuwe Blekerstraat in haar woonplaats. Een afslaande 31-jarige automobilist uit Groningen zag haar over het hoofd. De bromfietsster kwam ten val en was na de aanrijding enigszins in de war. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Diezelfde middag werd op de Professor Rankestraat in Groningen een 20-jarige snorfietser over het hoofd gezien. Ook hier was een afslaande automobilist debet aan het ongeval. De snorfietser is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie maakt een rapportage van de aanrijdingen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3106, aantal overtredingen: 201, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Sauwerd, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 872, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 611, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 399, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.