Gemeente Hilversum

Proef betaald parkeren Bloemenkwartier Noord

publicatiedatum: woensdag 26 mei 2010

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een proef betaald parkeren in de Bloemenbuurt Noord. Het voorstel tot eerst een tweejarige proef komt voort uit een overleg met de Adviesgroep Parkeren Bloemenbuurt.

De inspraakprocedure die aan de instemming van het college vooraf ging, heeft zowel een aanpassing aan als een aanvulling op het voorstel opgeleverd. Zo is het gebied waarin de proef wordt gehouden, aangepast. De Silenestraat, Hortensiastraat en het deel van de Eikbosserweg die eerder wel in het gebied waren meegenomen zijn er voorlopig uit gelaten. Binnen uiterlijk zes maanden na invoering van de proef wordt de situatie opnieuw beoordeeld in overleg met de bewoners van deze straten.

Daarnaast kunnen garagebedrijven bij wijze van experiment twee vergunningen op naam aanvragen, waarmee ze auto's van hun klanten kortstondig in de nabijheid kunnen parkeren. Dit past overigens binnen de APV van de gemeente, waarin voor garagebedrijven is vastgesteld dat maximaal twee auto's van hun klanten in de openbare ruimte geparkeerd mogen worden.

Doordat het voorstel eerst moet worden voorgelegd aan De Raad, is de verwachting dat de ingangsdatum opschuift tot na de zomer. Op 10 juni komt het voorstel in De Discussie en op 30 juni in Het Besluit.