Gemeente Hilversum

Starterslening stopt in Hilversum

publicatiedatum: woensdag 26 mei 2010

Het is sinds woensdag 26 mei niet meer mogelijk om een starterslening af te sluiten voor inwoners van Hilversum. Deze kans voor starters was zo populair dat het budget op is, waardoor de gemeente tot haar grote spijt de starterslening niet kan voortzetten.

Omdat de subsidiepot bij het Rijk leeg is, wordt de lening ook in de gemeente Hilversum niet meer verstrekt. In februari van dit jaar was nog de schatting dat er bij het Rijk voldoende middelen waren tot oktober 2010. Door een verviervoudiging van het aantal aanvragen in de laatste maanden is de bodem van het speciale fonds bereikt. Deze plotselinge groei kwam door het wegvallen van de landelijke koopsubsidie.

De speciale lening was bedoeld voor Hilversummers die een eerste huis wilden kopen onder de 180.000 euro. De gemeente hielp zo samen met het Rijk bij het financieren van een deel van de hypotheek waardoor het gemakkelijker werd een eerste woning in deze gemeente te kopen. De starterslening kon sinds 2007 aangevraagd worden. In totaal is er door enkele tientallen Hilversummers gebruik gemaakt van deze regeling.