Gemeente Noordenveld

zonder roetuitstoot voor Noordenveld

Nieuwe DAF vuilniswagen zonder roetuitstoot voor Noordenveld

Gepubliceerd op: 27 mei 2010

De gemeente Noordenveld heeft een nieuwe transportwagen voor de afvoer van huishoudelijk afval naar Wijster en Oude Pekela gekocht. Het bijzondere aan de nieuwe auto is, dat de DAF- EEV motor voldoet aan de strengste uitlaatgasemissienormen van dit moment. De vrachtauto wordt op donderdag 27 mei om 13.15 uur overgedragen aan het College van Burgemeester en Wethouders . Dit gebeurt voor de Brinkhof in Norg.

Weg met het fijnstof

De nieuw aangeschafte vrachtauto heeft echter meer bijzonderheden. Wethouder Otto Huisman:" We voldoen eigenlijk méér dan, aan de Europese norm. In deze vrachtauto zit namelijk een systeem dat er voor zorgt dat er geen fijnstof meer uit de uitlaat komt, maar uitsluitend nog water en stikstof. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een systeem dat een stof inspuit in de uitlaat. Deze stof, AdBleu, zet de onverbrande roetdeeltjes in de uitlaat, om in water en stikstof. "

Laag brandstofverbruik

Maar dat is niet het enige wat bijzonder is aan deze vrachtauto. De geïnstalleerde techniek zorgt voor een optimale verbranding. Hierdoor behoort het brandstofverbruik van een bedrijfswagen in deze klasse tot de laagste.

Duurzaam

De auto, geleverd door ESA autobedrijven b.v. uit Groningen, zorgt ervoor dat gemeente Noordenveld voor de komende jaren zijn afvaltransporten op een milieubewuste en duurzame wijze kan uitvoeren. Hierdoor draagt Noordenveld haar steentje bij aan het voorkomen van negatieve effecten op mens en milieu.