Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

27 mei 2010

-----

Bouw-onderhandelaar Gijs Lokhorst spreekt in Drachten werknemers op bouwplaats toe

CNV Vakmensen gaat 40.000 werknemers voorlichten

CNV Vakmensen gaat gedurende een maand in heel Nederland bouwplaatsen af om de werknemers te informeren over hun rechten en mogelijkheden. De bond richt zich hierbij op zowel bouwvakkers als mensen die vanuit de metaaltechniek op de bouwplaatsen actief zijn. Speciale aandacht is er voor zzp'ers. In Friesland is op vrijdag 28 mei Gijs Lokhorst, landelijk onderhandelaar over de bouw-cao, aanwezig op het nieuwbouwproject in Vrijburg.

Nieuwbouwproject aan het Fluitekruid, Drachten

Op vrijdag wordt in dit verband in Drachten het nieuwbouwproject aan het Fluitekruid in de wijk Vrijburg bezocht. De mensen van CNV Vakmensen verzamelen om 12.00 uur in het districtskantoor van de bond in Drachten aan Zonnedauw 30 (tel. 0512 - 583470).

Om 12.30 uur is de bond aanwezig op de locatie. Gijs Lokhorst is tevens beschikbaar voor het beantwoorden van inhoudelijke vragen.

Ook binnensteden

Omdat de werknemers op een bouwplaats eigenlijk alleen zijn te bereiken tijdens hun schaft in de bouwkeet wil de bond de tussentijden gebruiken om in binnensteden dezelfde voorlichting te geven bij onder meer horeca-ondernemingen, garages, bakkerijen, fietsenwinkels, kappers en hoveniers.

Landelijk wil de bond in totaal zo'n 40.000 werknemers bereiken.