Politie Haaglanden

Persberichten 27 mei

Haaglanden, 27-05-2010

Niemand gewond bij tramongeval
Den Haag Geen van de personen die woensdag 26 mei mogelijk gewond raakten bij een aanrijding tussen twee trams op het Zieken bleek uiteindelijk letsel te hebben opgelopen. De twee trams reden omstreeks half één s middags door nog onbekende oorzaak op elkaar. In eerste instantie was sprake van zes gewonden, maar van vier personen kon ambulancepersoneel al ter plaatse vaststellen dat zij geen letsel hadden. Twee mensen werden naar het Westeinde Ziekenhuis gebracht, waar artsen constateerden dat ook zij niets mankeerden. Bij de aanrijdingen raakten beide trams wel beschadigd.

Door rood en te hard
Den Haag Agenten zagen donderdag 27 mei om 03.05 uur op de kruising van de Paul Krugerlaan met de Loosduinsekade een 23-jarige Hagenaar met een personenauto door het rode verkeerslicht rijden. De man reed daarbij ook nog zeker 40 km/u te hard. Voor alle twee de overtredingen kreeg de Hagenaar een bekeuring.

Fietser gewond door rijden door rood
Den Haag Een 76-jarige Haagse raakte woensdag 26 mei om 10.00 uur gewond doordat zij met haar fiets door het rode verkeerslicht reed op de Segbroeklaan en tegen een personenauto botste. De bestuurder van de personenauto zag de fietsster te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. Ambulancepersoneel bracht de vrouw met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Met een slok te veel achter het stuur
Den Haag De politie hield woensdag 26 mei om 23.15 uur een 33-jarige automobilist uit Den Haag aan omdat hij onder invloed deelnam aan het verkeer. De man reed tegen de verplichte rijrichting over de Strandweg. Tijdens een controle ontdekten de agenten dat de man te veel had gedronken. Aan het politiebureau blies de man 605 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Scooterrijdster gewond door aanrijding
Den Haag Een 16-jarige Haagse raakte woensdag 26 mei om 16.25 uur gewond door een aanrijding. Zij reed met haar scooter op de Middachtenweg. Zij haalde een fietser in, maar zag een tegemoetkomende personenauto over het hoofd. De 37-jarige Haagse bestuurder van de personenauto zag ook de fietsster te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. Ambulancepersoneel bracht haar voor controle naar het ziekenhuis.

Vrouw onder invloed rijdt tegen geparkeerde auto Rijswijk - Een 46-jarige Rijswijkse reed woensdag 26 mei om 23.50 uur met haar auto tegen een geparkeerde auto op de Larikslaan. Een getuige hielp haar de fors beschadigde auto uit. De ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis, waar een politiearts ook een bloedproef bij haar af nam. Die moet uitwijzen of de vrouw te veel gedronken had om te mogen rijden.

Auto tegen bromfietser
Den Hoorn - Een 48-jarige bromfietser uit Delfgauw moest woensdag 26 mei om 17.40 uur naar het ziekenhuis, nadat een 67-jarige automobilist uit Wateringen hem over het hoofd had gezien op de Zwethkade. De man uit Wateringen kwam uit een uitrit, zag de brommer niet aankomen en kon een aanrijding niet voorkomen. De bromfietser klapte tegen de auto en de man uit Delfgauw rolde over de motorkap. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Man weigert alcoholtest
Delft - Surveillerende agenten zagen woensdag 26 mei om 19.50 uur een man in een groene Mazda slingerend over de Kruisstraat rijden. De agenten spraken hem aan en zagen dat hij bloeddoorlopen ogen had en zijn adem rook naar alcohol. Ze namen de Voorburger mee naar het politiebureau, waar hij een alcoholtest moest afleggen. Eenmaal op het politiebureau moest de man tot tweemaal toe overgeven en blies daarna tot vijf keer achter elkaar fout bij de alcoholtest. Zo blies hij bijvoorbeeld veel lucht naast het mondstuk, of kneep opzettelijk zijn lippen op elkaar. Hierop vorderden de agenten zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal op voor het weigeren van een alcoholtest.

Dronken op de brommer
Delft - Agenten namen donderdag 27 mei het rijbewijs in van een 39-jarige bromfietser uit Delft. Hij reed slingerend over de Buitenwatersloot en moest van de agenten daarom een blaastest afleggen. Op het politiebureau was het resultaat hiervan 685 ugl. De man raakte daardoor zijn rijbewijs kwijt.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Sigaretten zijn zwaarder dan chips
Delft - Een alerte caissière betrapte woensdag 26 mei om 13.20 uur een winkeldief toen die bij een groothandelscentrum aan de Schieweg 51 sloffen sigaretten probeerde te stelen. De 26-jarige man uit Den Haag had de sloffen sigaretten verstopt in een lege chipsdoos en probeerde zo via de kassa te passeren. De caissière vertrouwde het gewicht van de doos niet en ontdekte zo de sigaretten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een dagvaarding en moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Geluidsoverlast door hennepkwekerij
Zoetermeer - Bewoners van de Hildebrandhove belden woensdag 26 mei de politie omdat zij last hadden van een zoemend geluid vanuit een woning. Dat deed de agenten vermoeden dat er in die woning wel eens een hennepkwekerij zou kunnen zitten. Toen na aanbellen bleek dat er niemand thuis was, forceerden ze de deur en zagen ze dat er in vier ruimtes hennep gekweekt werd. In totaal telden ze 573 hennepplanten. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de planten vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Fietssters aangereden, automobilist rijdt door
Zoetermeer Twee fietssters (15) raakten woensdag 26 mei om 10.15 uur lichtgewond bij een ongeval met een personenauto. Een nog onbekende automobilist reed op de rotonde van de Dr. J W Paltelaan en verleende daarbij geen voorrang aan de twee fietsers. Zij kwamen daarbij ten val. De automobilist reed vervolgens door, zonder zich om het tweetal te bekommeren. Hebt u het ongeval zien gebeuren? Kent u de bestuurder? Bel dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844.