Gemeente Twenterand


Budgetcursussen voor medewerkers van Twenterandse bedrijven

Waarom?

De economische recessie is in volle gang. Steeds meer Twenterandse werknemers worden geconfronteerd met de financiële gevolgen hiervan in hun persoonlijke geldzaken. Hetzelfde inkomen houden maar toch steeds meer kosten. Dan is het moeilijk om een verantwoord financieel evenwicht te houden.

De gemeente Twenterand vindt het erg belangrijk om bij zo veel mogelijk van haar inwoners te voorkómen dat ze in de financiële problemen geraken. Preventie is hiervoor het sleutelwoord. Voorkómen van schuldenproblematiek is het credo om zo financieel Twenterands leed uit te bannen.

De gemeente Twenterand heeft daarom in samenwerking met de Stadsbank Oost Nederland het plan opgevat om speciaal voor werknemers die werken bij een Twenterands bedrijf een workshop aan te bieden.

Waar gaat de workshop over?

Tijdens deze workshop zullen veel praktische tips gegeven worden om meer geld over te houden, oorzaken van financiële problemen worden toegelicht, en wat bieden landelijke en gemeentelijke regelingen allemaal ter ondersteuning en vermeerdering van het inkomen. Kortom: hoe krijg je weer of meer grip op je geld?

Aftrap

De aftrap heeft plaatsgevonden op 12 april 2010 bij Schoonmaakbedrijf Klaas Harms in Vroomshoop. Bij dit bedrijf werken ongeveer 180 medewerkers. De directie van dit bedrijf heeft het gemeentelijke initiatief omarmd en heeft de verwachting dat de workshop ertoe leidt dat medewerkers (meer) grip krijgen op hun financiële situatie.

Informatie

Voor meer informatie over budgetcursussen en de mogelijkheden voor uw bedrijf verwijzen wij u graag naar de heer J.W. Meijberg van de gemeente Twenterand. Hij is op werkdagen bereikbaar op (0546) 840 840 op per e-mail: j.meijberg@twenterand.nl.