Strukton


Michel Heijnekamp wint Strukton Challenging Clients Award 2010

27 | 05 | 2010

UTRECHT, 27 mei 2010 - Gisteren heeft Michel Heijnekamp met `Een koud kunstje' de Strukton Challenging Clients Award 2010 gewonnen. De uitreiking vond plaats in DeFabrique in Utrecht, waar de vijf genomineerden hun projecten pitchten voor de Dragons' Den - naar het televisieprogramma van de KRO - met Jort Kelder als dagvoorzitter.

Een koud kunstje
Het winnende project `Een koud kunstje' van Michel Heijnekamp en zijn team betreft de vervanging van het koelmiddel R22, dat veel wordt gebruikt in airco's en koelinstallaties. Na 2015 mag dit middel niet meer worden toegepast. `Dit team scoort hoog op inlevendheid en het nemen van eigen initiatief. Er is geen aanbesteding geweest, maar het team heeft zelf de kansen in de markt gezien en daarop ingespeeld,' aldus de jury.

Klanten uitdagen en uitgedaagd worden
De Challenging Clients Award is een prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan medewerkers van Strukton die uitblinken in het toepassen van de drie kernwaarden van het bedrijf: inlevend, initiatief en innovatief. De prijs is vernoemd naar de Struktonmentaliteit Challenging Clients: klanten uitdagen én door klanten uitgedaagd willen worden. Deze mentaliteit helpt Strukton zijn visie - totaaloplossingen bieden en een meedenkend partner zijn voor opdrachtgevers ¬- waar te maken.

De kandidaten
Eind 2009 zijn alle ruim 6.000 Struktonmedewerkers opgeroepen hun project in te dienen. Via stemrondes zijn uit de tientallen aangemelde projecten vijf genomineerden komen bovendrijven. Naast de winnaar zijn dat:

* Dominique Bex: Rondje Nederland, over capaciteitsplanning voor inzet van machines op het spoor

* Bart Grote: De Groene Loper voor A2 Maastricht, waar een dubbeldekstunnel wordt aangelegd

* Eugene d'Hollosy: WebGAB, een applicatie voor het aanvragen van buitendienststellingen van het spoor

* Martijn Smitt: Busan Geoje Fixed Link Immersed Tunnel Project Korea, de aanleg van een tunnel op de zeebodem bij Zuid-Korea

Overtuigen door te pitchen
Ondernemerschap is nodig om innovaties te kunnen realiseren. Daarom zijn de dragons, de grote ondernemers van ons land, uitgenodigd om de vijf genomineerden aan de tand voelen. Het ondernemerspanel van de dragons bestaat uit Henk Keilman, Arjen de Koning, Willem Sijthoff, George Banken en Annemarie van Gaal. De genomineerden hebben in een vijf minuten durende presentatie alles op alles gezet om de dragons te overtuigen van de kracht van hun project, waarna de dragons vragen stelden en een oordeel gaven.

De jury
De winnaar werd bekendgemaakt door prof. dr. ir. Hans Wamelink, hoogleraar Bouwmanagement aan de TU Delft, tevens jurylid. De jury bestond verder uit Raymond Steenvoorden (lid Groepsdirectie Strukton), Tjeu Smeets (innovatieadviseur NS), Nick Oversier (innovatiemanager bij Strukton Rail en lid van het Innovatieforum van Strukton), Eric Mimmel (directeur Techniek van Strukton Worksphere en lid van het Innovatieforum van Strukton), Aike Schoots (directievoorzitter Strukton Rail) en Erwin Koning (hoofd onderhoudsengineering bij Strukton Rail West en mede-initiatiefnemer van de Award).

Strukton Groep