Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht, 27-05-2010

Overval op woning

DE MEERN Op woensdag 26 mei is een woning aan de Milan Viscontilaan overvallen. Rond 10.50 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen een woning waren binnengedrongen. Op dat moment waren de bewoners, een 74-jarige vrouw en een 81-jarige man thuis. Toen de deurbel ging, zag de vrouw een een man staan met een TNT-jas aan. Zij deed open en werd vrijwel meteen bedreigd door de overvallers die er tenslotte met o.a sieraden vandoor gingen. Na de melding waren agenten snel ter plaatse en hebben direct gezocht naar de twee overvallers. Een agent zag kort daarna twee mannen op het Puilkruid die voldeden aan het signalement van de overvallers. Deze mannen, 24 jaar uit Nederhorst den Berg en 21 jaar uit s Hertogenbosch, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u vlak voor of na de overval iets bijzonders gezien, belt u dan met de recherche van de stad Utrecht via 0900-8844.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdag 26 mei een 50-jarige man uit Utrecht aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten zagen rond 23.45 uur de man staan op de Vondellaan. Hij had twee fietsen bij zich en keek wat schichtig rond. Beide fietsen waren niet voorzien van een slot, maar stonden niet geregistreerd als gestolen. Later die nacht kwamen agenten dezelfde man opnieuw tegen op de Albatrosstraat. Daar zagen zij dat hij het slot van een fiets stond open te breken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het verhoor bekende hij ook de twee andere fietsen te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in woning

UTRECHT Woensdag 26 mei is een brand ontstaan in een woning aan de Boelesteinlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, hing er een vrouw aan de buitenkant van de woning op de derde verdieping. Deze vrouw is door de brandweer bevrijd. Vier personen zijn naar het ziekenhuis gegaan vanwege onder andere inhaleren van rook. De brand is ontstaan doordat een pan met vet vlam gevat heeft in de keuken.

Dronken man slaat hond

UTRECHT- Woensdagavond 25 mei is een man uit Baarn aangehouden voor openbare dronkenschap en mishandeling van zijn hond.

Omstreeks 21:30 uur kreeg de politie de melding dat een man zijn hond zou schoppen en slaan. De agenten troffen een 23-jarige man uit Baarn die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde aan op de Hongarijedreef. De hond had een wondje aan zijn kop. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De hond is tijdelijk bij het politiebureau ondergebracht en zal bij vrijlating van de man worden meegegeven.

Diefstal uit auto

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij een tas had gestolen uit een auto.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat een man een tas had gestolen uit een auto die stond geparkeerd op het Nijenrodeplantsoen. Met een goed signalement op zak, man met fors postuur en o-benen, keken agenten uit naar hem. Op de Zwanenvechtlaan zagen agenten de 21-jarige man uit Utrecht fietsen. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De gestolen tas werd in de omgeving aangetroffen.