GroenLinks Haarlem


Wethouder Rob van Doorn toont energie

Donderdag 27 mei 2010, 10:27u - pieter.postmus
Wethouder Rob van Doorn toont energie

Donderdag 27 mei bracht Rob van Doorn, samen met leerlingen uit groep 6 van de Beatrixschool een bezoek aan de energie-tentoonstelling `Hé, Watt-je!'
Nadat Rob van Doorn alle kinderen een hand had gegeven begon hij te vertellen over energie. Energie uit poep vonden de leerlingen erg interessant. Overigens bleek, uit het aantal opgestoken handen en de gegeven antwoorden op vragen van Rob, dat er kinderen zijn die al veel weten over energie en duurzaamheid.
Bij een oefening met een trekveer (ulster) bleek dat de meeste kinderen toch meer kilo's kunnen trekken/energie hebben, dan de wethouder, tot grote trots van de kinderen.
De komende weken brengen nog eens 750 leerlingen van dertig klassen een bezoek. De tentoonstelling over klimaatverandering en energiebesparing is in Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, Kleverlaan 9

OVER DE TENTOONSTELLING

Hoeveel stroom maakt een windmolen? Wat komt er uit mijn stopcontact? Waarom is bio-energie duurzaam? Vragen waar bezoekers een antwoord op kunnen krijgen bij de tentoonstelling `Hé, Watt-je!', een interactieve tentoonstelling over duurzame energie. De expositie `Hé, Watt-je!' is vooral een belevingsexpositie waarbij kinderen zelf kunnen ervaren wat duurzame energie nu precies is. Ze betreden een woning waarin allerlei vormen van duurzame energie worden toegepast. Met een zwengel kunnen ze zelf energie opwekken of experimenteren met zonnepanelen. De zintuigen worden bij `Hé Watt-je!' flink op de proef gesteld. De expositie laat de gevolgen zien van het broeikaseffect, maar ook de kansen van duurzame energie.