Leading Lady Club brengt vrouwelijke ondernemers in het nieuws

27/05/2010 11:56

Leading Lady Foundation

NIJMEGEN/DEN HAAG - Omdat we in Nederland steeds meer vrouwelijke ondernemers zien en de exposure in de media achterblijft, zijn ANP Pers Support en het zakelijke platform 'Leading Lady Club' een samenwerking aangegaan. Hierdoor worden vrouwelijke ondernemers in staat gesteld nieuwswaardige ontwikkelingen binnen hun onderneming via het ANP direct te delen met journalisten.

De arbeidsparticipatie van vrouwen neemt toe volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zowel in zelfstandige werkvormen als in loondienst zien we steeds vaker vrouwen die het beleid bepalen. Desondanks blijft het aantal vrouwen in de media sterk achter bij hun mannelijke collega's. Zo bleek twee jaar geleden uit een artikel van het NRC dat slechts 1 op de 6 regelmatig verschijnende gasten bij tv-programma's met een breed maatschappelijk belang een vrouw is. Om de zichtbaarheid in de media van ondernemende vrouwen te vergroten, hebben ANP Pers Support en de Leading Lady Club deze overeenkomst gesloten.

Deze samenwerking stelt de Leading Lady Club in staat persberichten van haar leden rechtstreeks op de nieuwspagina's van het ANP te plaatsen. Journalisten, redacteuren en online nieuwsportals hebben daardoor een grotere keus uit zakelijke nieuwsbronnen. De berichtgeving in de media zal daardoor niet alleen qua onderwerpen gevarieerder worden, maar ook leiden tot een toename van het aantal vrouwen in het nieuws.

'Ladylike' ondernemen

De Leading Lady Club bestaat nu ruim een jaar en vormt een platform voor sterke ondernemende vrouwen. Het platform is opgericht door Mirjam Frentz die, net als haar leden, het heft in eigen handen neemt en gedreven is om succesvol zaken te doen. Daarbij gaat het niet alleen om commercieel gewin en eigen belang, maar ook om het stimuleren van ondernemerschap voor en door vrouwen in binnen- en buitenland. De Leading Ladies kenmerken zich door lef, moed en passie. Zij zien het als taak vrouwen te stimuleren om invloedrijke posities te bekleden en daarbij vooral een 'lady' te blijven.

Helpende hand

Overigens is het platform 'slechts' een middel om de Leading Lady Foundation te voorzien van inkomsten. "Alles draait uiteindelijk om de stichting", vertelt Frentz, zelf onderneemster in hart en nieren en onder anderen eigenaar van evenementenbedrijf Het VerrassingsBuro en DITO Vastgoed. "Twee jaar geleden heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe zwaar het leven is voor sommige vrouwen in ontwikkelingslanden. Dat heeft mij echt aangegrepen. Om deze vrouwen te helpen, heb ik de stichting opgericht. Dankzij verschillende initiatieven, waaronder de lancering van het platform, kan ik de foundation groot maken. Zo gaan we volgend jaar met onze leden op werkvakantie naar Burkino Faso. Met de voeten in de klei vrouwen ter plekke helpen. Wat dat betreft staat het platform echt in dienst van de foundation."

Dankzij de nieuwe mogelijkheid tot exposure van de clubleden in de media, waarbij ANP Pers Support nu een cruciale rol speelt, verwacht Frentz dat de stichting meer naamsbekendheid krijgt.





http://www.leadingladyclub.com