Gemeente Leeuwarden

Michaelschool Michaelschool

Onthulling plaquette nieuwbouw Michaëlschool

Bron: Gemeente Leeuwarden (27-05-2010)

De nieuwbouw van de Michaëlschool aan de Hercules Seghersstraat 3 in Leeuwarden begint steeds meer vorm te krijgen. In het voorjaar van 2010 wordt de met duurzame materialen gebouwde school officieel in gebruik genomen.

De school heeft voor de nieuwe locatie een natuurstenen plaquette laten maken. Hierop staat de naam van de school en het motto: 'Worden wie je bent' in het Nederlands en Fries gegraveerd. Wethouder Gerrit Krol (Onderwijs) heeft vanochtend, 29 juni, samen met twee leerlingen de plaquette onthuld.

De Michaëlschool is een bijzondere basisschool, namelijk een zogenaamde vrijeschool. De 160 leerlingen krijgen méér lesstof dan kinderen op een `gewone' school. Naast het leren rekenen, lezen, schrijven, topografie en geschiedenis, wordt met de kinderen van jongs af aan gewerkt aan hun algehele ontwikkeling.
Ook het schoolgebouw (veel ronde muren) en het schoolplein zijn een uitwerking van de schoolfilosofie. De ideeën achter dit ontwerp zijn tijdens een korte rondleiding toegelicht.