Gemeente Tiel


Grootschalige schouw op woonwagenlocaties

De grootschalige schouw op de woonwagenlocaties in de week van 17 mei tot en met 21 mei 2010 is afgerond. De bewoners hebben goed meegewerkt. De toezichthouders van de gemeente Tiel hebben alle standplaatsen bezichtigd.

Constateringen

Bouwwerken geplaatst zonder bouwvergunning, gemeentegrond in gebruik genomen, voorwerpen in de openbare ruimte zijn de meeste voorkomende constateringen. Op enkele locaties zijn maar weinig bijzonderheden aangetroffen. Er zijn geen hennepkwekerijen aangetroffen, wel zijn er in het openbaar groen 31 hennepplanten verwijderd.

Belastingdienst en sociale recherche

Het project normalisatie woonwagenlocaties - waar de grootschalige schouw onderdeel van uitmaakt - wordt integraal opgepakt. Naast de gemeentelijke onderdelen hebben ook partners als de belastingdienst en de sociale recherche mee gelopen tijdens de schouw. Bewoners met een betalingsachterstand zijn hierop aangesproken en enkele personen met een uitkering zijn bevraagd op de leefsituatie. Dit zijn reguliere werkzaamheden van de belastingdienst en de sociale recherche, maar die worden nu aangesloten bij dit project.

Vervolg

De gemeente Tiel bekijkt aan de hand van de constateringen welke zaken er als eerste worden opgepakt. Zo kunnen een aantal bouwwerken worden gelegaliseerd, maar er moeten ook bouwwerken worden verwijderd. Alle bewoners krijgen persoonlijk bericht over de schouw, wat er met de constateringen wordt gedaan en binnen welke termijn. De gemeente Tiel en haar partners bezoeken de komende tijd met regelmaat alle woonwagenlocaties.