Gemeente Tiel


Maatregelen rondom parkeren bij Nieuwe Tielseweg

De laatste tijd kreeg de gemeente steeds meer klachten over het parkeren bij de verfwinkel en fietsenwinkel aan de ventweg van de Nieuwe Tielseweg. De bestaande parkeervakken worden gebruikt door langparkeerders, die in het centrum of in de omgeving werken. Klanten van de betreffende winkels kunnen niet meer parkeren. Daarnaast krijgt Beursplein Rivierenland als Centrum voor werk en inkomen steeds meer een regionale functie. Hierdoor komen veel klanten met de auto. Zowel medewerkers als bezoekers maken gebruik van het parkeerterrein bij het Beursplein. Er is niet altijd voldoende parkeerruimte en dat leidt tot foutparkeren. Om deze twee parkeerproblemen op te lossen, heeft de gemeente een maatregel genomen: parkeren met een parkeerschijf. Per 1 juni 2010 gaat deze maatregel in.

Op het terrein van Beursplein Rivierenland is een aantal parkeervakken ingericht met een parkeerduurbeperking. Hier mag met een parkeerschijf maximaal twee uur geparkeerd worden. Deze vakken zijn te herkennen aan de blauwe streep langs de parkeerplaatsen. De overige plaatsen worden uitgegeven als vergunninghoudersplaats door het Beursplein.

Ventweg Nieuwe Tielseweg

Ook hier neemt de gemeente een maatregel met parkeerduurbeperking. Er zijn vijf parkeervakken ingericht met een blauwe streep. Het is toegestaan op één van deze vijf parkeerplaatsen te parkeren voor maximaal een uur, waarbij het gebruik van de parkeerschijf verplicht is.

Bureau Toezicht en Handhaving deelt de eerste weken waarschuwingen uit. Daarna wordt daadwerkelijk bekeurd. Uiteraard mag u alleen de handmatige parkeerschijf gebruiken. Het gebruik van de parkeerschijf met uurwerk is strafbaar en daarvoor krijgt u direct een bekeuring.