Gemeente Ede

Nieuwsberichten

donderdag, 27 mei 2010

Groen Ede trekt aandacht van voormalig minister Cramer

Door: afdeling Communicatie: Marieke Laméris

Oud-minister Jacqueline Cramer start op donderdag 27 mei haar tour `Duurzaamheid is van iedereen' bij de Christelijke Hogeschool Ede. Van eind mei tot eind juni toert mevrouw Cramer langs hogescholen en universiteiten om met studenten en ondernemers te praten over het thema `duurzaamheid'.

Na afloop van het bezoek is er een ontvangst geregeld bij Plantion, waar de voormalig bewindsvrouw uitleg krijgt over de warmte-koude-opslag. Bloemenveiling Plantion is één van de gebruikers van het warmte-koude opslag systeem dat op Bedrijventerrein A12 is aangelegd.

Een delegatie van de gemeente Ede is aanwezig om Ede als Groen, Gezond en Actief te promoten, met natuurlijk als speerpunt de Entente Florale verkiezing. De gemeente zal tevens mevrouw Cramer informeren over de ontwikkelingen op Bedrijventerrein A12. Dit bedrijventerrein in het hart van Food Valley kent een hoog ambitieniveau op gebied van duurzaamheid. Dit laat zich, naast de warmte-koude opslag, kenmerken door onder andere het centrale blussysteem en de mogelijke exploitatie van twee windturbines.

Mevrouw Cramer is van 14.30 uur tot 16.00 uur te gast bij het Plantion.