Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 27-05-2010

Huisverbod voor huiselijk geweldpleger

TILBURG: De politie werd woensdag 26 mei 2010 geroepen bij huiselijk geweld in de wijk Heijkant. Omwonenden meldden rond het middaguur dat er een ruzie gaande was in een woning. De melders maakten zich vooral zorgen om een aanwezige peuter.
Agenten gingen meteen ter plaatse maar er werd niet opengedaan. Via de achtertuin wisten de agenten toch in de woning te komen. Daar troffen zij een man (41), vrouw (27) en een 2-jarig kind. Het kind had een blauwe plek onder het rechter oog en ook de vrouw had zichtbare verwondingen. Als snel bleek dat er sprake was van huiselijk geweld, waarbij de vrouw mishandeld en bedreigd was. In het tumult was het kind gevallen en had daardoor ook letsel opgelopen. De vrouw deed aangifte waarbij duidelijk werd dat er langer sprake was van spanningen en geweld binnen de relatie.
De politie arresteerde de 41-jarige man. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Naar aanleiding van de gebeurtenissen besloot de burgemeester van Tilburg om de verdachte een huisverbod op te leggen. Zo'n huisverbod is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Snelheidscontrole bij basisscholen: 18 bekeuringen

TILBURG: De wijkagent hield donderdagochtend 27 mei tussen 08.00 uur en 09.00 uur een snelheidscontrole op de Middeldijkdreef. Deze locatie en het tijdstop was bewust gekozen omdat leerlingen van de basisscholen Meander en Boemerang hier deze weg moeten oversteken om naar school te kunnen. In een uur tijd werden maar liefst 18 automobilisten betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Dit leverde de overtreder een boete van 90,- op.

Politie ruimt hennepkwekerij

BERKEL-ENSCHOT: De politie ontdekte woensdag 26 mei 2010 een
wietplantage in een bedrijfspand aan de Rhijnkant. De hennepplanten uit de kwekerij waren recent geruimd. De plantage was opgesplitst in vier ruimten, met ieder een capaciteit van circa 200 planten. De aanwezige huurder van de loods, een 51-jarige man uit Berkel-Enschot, werd gearresteerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de restanten van de plantage laten opruimen door een
gespecialiseerd bedrijf. Daarbij is het kweekmateriaal in beslag genomen zijn. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De verdachte is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Proces-verbaal na rommelen met prijskaartjes

TILBURG: Een 56-jarige vrouw uit Hilvarenbeek werd woensdag 26 mei 2010 door de politie gearresteerd op verdenking van oplichting. De verdachte probeerde twee kledingstukken te ruilen bij een kledingzaak aan de Heuvelstraat in Tilburg. De verkoopster en bedrijfleidster stelden vast dat de broek en het shirtje niet in de actuele collectie zaten. Er was gerommeld met de prijskaartjes en de kassabon, wat voor het
winkelpersoneel reden was om de politie erbij te halen. De vrouw gaf toen toe ze de kleding al jaren thuis had liggen en nog nooit gedragen had. Op deze manier probeerde ze haar geld alsnog terug te halen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot oplichting.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-05-2010 12:40 | © Regio Midden en West Brabant |