Pabo Thomas More leert student al voor aanvang studie kennen

27/05/2010 13:00

Hogeschool Leiden

27-05-2010

P e r s b e r i c h t

Pabo Thomas More leert student al voor aanvang studie kennen

Eerst de relatie dan de prestatie

Pabo Thomas More in Rotterdam gaat vanaf dit jaar startgesprekken voeren met studenten voor aanvang van de studie. Deze kennismaking met de pabo maakt dat studenten zich eerder thuis voelen en al voor de start van de introductieweek kennis hebben kunnen maken met de docenten en hun (ouderejaars) medestudenten.

Voor Pabo Thomas More betekent dit dat docenten en studiebegeleiders al voor de start van de studie in kaart kunnen brengen wat de talenten en interesses van een nieuwe student zijn. Daar wordt rekening mee gehouden bij het kiezen van een stageplaats en tijdens de studiebegeleiding. Bij Pabo Thomas More kan je in het eerste jaar dan ook direct een keuze maken voor de onder- of bovenbouw.

Op deze manier wil Pabo Thomas More beter coachen op basis van talent. Ook wanneer er achterstanden zijn op het gebied van taal en rekenen wordt dit al vooraf geconstateerd waardoor studenten optimaal de gelegenheid wordt geboden om dit niveau omhoog te krijgen door bijvoorbeeld een summercourse of bepaalde bijspijkercursussen die al voor aanvang van de studie te volgen zijn.

Daarnaast krijgen de aankomend studenten van medestudenten een voorproefje, hoe het echt is om te studeren bij Pabo Thomas More, diverse tips voor als ze gaan studeren en hebben ze de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan deze 'ervaringsdeskundigen' .

Op deze manier hoopt Pabo Thomas More aankomend studenten een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de studie en daarmee in de vervolg jaren uitval te voorkomen.

Op 9 juni van 18:30 tot 21:30 kunnen aankomend studenten alvast een kijkje komen nemen op de open avond van Pabo Tomas More. Voor meer informatie of aanmelden kijk op: http://www.pabothomasmore.nl/komkijken





http://www.pabothomasmore.nl/komkijken


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/

CNV Onderwijs