Woonbond


27-05-2010

Kieswijzer voor huurders: wat willen politieke partijen met het wonen?

Miljoenen huurders gaan op 9 juni naar de stembus. In de verkiezingscampagne speelt het thema wonen een belangrijke rol. Daarom hebben Aedes en de Woonbond speciaal voor hen een kieswijzer ontwikkeld. Met deze kieswijzer stellen huurders hun eigen verkiezingsprogramma op het gebied van wonen samen. Daarna kunnen ze zien welke politieke partijen hun standpunten ondersteunen.

De Programmamaker Wonen, kieswijzer voor huurders bevat de standpunten van alle politieke partijen over wonen. Huurders kunnen zien wat die standpunten betekenen voor huurprijzen, de huurtoeslag en de leefbaarheid in de wijk. Vind je dat de hypotheekrenteaftrek in stand moet blijven of moet worden versoberd, of ben je tegen grote huurstijgingen, dan kun je door de kieswijzer in te vullen erachter komen hoe de verschillende politieke partijen daarover denken', aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping.

De partijprogrammas bevatten ook verschillende standpunten over het werk van woningcorporaties. Moeten zij meer huur gaan vragen en de opbrengsten hiervan investeren in de wijkaanpak, in energiebesparing of in nieuwbouw? Of worden corporaties straks ingezet als incassobureau dat huurders de rekening van de crisis presenteert? Dat zijn belangrijke keuzes, waar onze huurders een stem in hebben. Met het rode potlood kunnen zij laten merken wat ze belangrijk vinden voor hun huis, buurt en wijk, zegt Aedes.

De kieswijzer voor huurders is te bereiken via
www.programmamakerwonen.nl