Gemeente Borsele

Winnaar fotowedstrijd mei bekend

Bertus Spee - de stoomtrein Goes-Borsele op het Langeweegje in Kwadendamme

Juryrapport

In totaal zijn er deze maand 83 foto's ingezonden. De jury heeft de foto van Bertus Spee uit Borssele verkozen tot winnaar van de maand mei. Het onderwerp van de foto is typisch Borsels. Iedereen weet dat dit de stoomtrein Goes-Borsele is. Daarnaast springen de kleuren zwart/rood/blauw er echt uit. De weerspiegeling met daarin de boerderijen refereert naar Borsele. Verder zit er ook een contrast in de foto. De trein is haarscherp gefotografeerd. Dit stille beeld staat in contrast met de weerspiegeling, welke zorgt voor een 'beweging' in de foto.

Eervolle vermeldingen

De afbeeldingen hieronder, van respectievelijk J. Hoogvliet-de Winter uit Baarland en Mario Rentmeester uit Nieuw en Sint Joosland hebben van de jury de titel 'eervolle vermelding' gegeven. De jury vond deze foto's zeker de moeite waard.

J. Hoogvliet-de Winter - Kastelendag 2010 Baarland

Mario Rentmeester - Met behulp van enkele stoere toeschouwers kan ook de Spacecommander zijn show verzorgen tijdens het straatfestival in Ovezande

Selectie van de inzendingen

Omdat er veel mooie foto's waren, laten wij u een selectie van de inzendingen zien, waarover de jury ook erg enthousiast was. Misschien doet u zo inspiratie op voor de maandfoto van juni 2010. Via het inzendformulier kunt u uw foto insturen. Wie weet wint u volgende keer de maandfoto.