Gemeente Waterland

27 mei 2010

Verwijder constructies aan beschoeiingen

Momenteel vervangen wij op diverse locaties bezig in Monnickendam en Ilpendam de bestaande beschoeiing langs openbaar water. Op de plaatsen waar het toegestaan is om boten af te meren heeft de gemeente wrijfhout aangebracht waaraan men deze boten kan afmeren.

Het is verboden om als particulier constructies, zoals palen en steigers, aan te brengen in de gemeentegrond en -water. Ondanks dit verbod zijn er bij de nieuwe beschoeiingen op enkele plaatsen alweer constructies aangebracht. Degenen die dit hebben gedaan krijgen vanaf vrijdag 28 mei twee weken de tijd om deze constructies zelf te verwijderen. Wat na die periode niet is verwijderd, wordt door de gemeente verwijderd en afgevoerd.

De genoemde verbodsbepaling geldt ook voor alle overige locaties waar u boten kunt afmeren. Wanneer daar in de toekomst vervangings- of baggerwerkzaamheden plaatsvinden, worden de zelfgemaakte constructies verwijderd en afgevoerd door de gemeente.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer J. Tol: (0299) 658 655.

---