Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 27 mei

Alkmaar, 27-05-2010 o 13.00 uur

Aanhoudingen voor dealen harddrugs

Hoorn, dinsdag 25 mei 2010

Een 33-jarige en een 36-jarige man uit Hoorn zijn dinsdag aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. De politie deed onderzoek naar de beide verdachten. De 33-jarige man kon rond 12.20 worden aangehouden op de Veemarkt. De 36-jarige man werd rond 14.50 uur aangehouden op De Weel. Hij is woensdag heengezonden maar is nog wel verdachte. De andere verdachte wordt later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn 22-jarige broer werd op 13 april aangehouden, eveneens op verdenking van het dealen in harddrugs. Bij doorzoeking van een garage in Oosterblokker werd toen een drugsverwerkingsruimte aangetroffen met een grote hoeveelheid heroïne en cocaïne en veel gestolen goederen. De 22-jarige man zit in voorlopige hechtenis.

Politie vindt twee hennepkwekerijen tijdens rooidag

Langedijk-Heerhugowaard, woensdag 26 mei

De aanpak van hennepkwekerijen is een van de speerpunten van de politie. Reden is dat hennep al lang niet meer soft is. Nederland is inmiddels een grote leverancier van hennep geworden waarbij de kweek en de handel in handen is van zware criminelen. Daarnaast zijn hennepkwekerijen op zich al gevaarlijk. Door gebrekkige aanleg van de elektrische installatie kan kortsluiting (en daardoor brand) ontstaan.

Tijdens een henneprooidag werden drie woningen in Langedijk en Heerhugowaard bezocht. In een pand aan de Staartmolen in Noord-Scharwoude trof de politie in twee vertrekken een kwekerij aan. Bij elkaar stonden hier 196 planten. De planten en de benodigde apparatuur (lampen, pompen, etc) werden in beslag genomen. Bij onderzoek bleek er stroom buiten de meter om betrokken te worden. De bewoner van het pand is uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

In een woning aan het AC op t Landplantsoen in Heerhugowaard trof de politie een kwekerij met 401 planten aan. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner/gebruiker van het pand.

Op een derde adres werd geen kwekerij aangetroffen.

Brand in een tuin

Bergen aan Zee, woensdag 26 mei

De politie is op zoek naar getuigen van een brand in een tuin tussen twee woningen aan de C.F. Zeiler Boulevard in Bergen aan Zee. Een getuige had gezien dat de tuin, ongeveer twintig m2 groot en voornamelijk begroeid met duinbeplanting, in brand stond en waarschuwde de brandweer. Deze was snel ter plaatse en kon de brand tot de tuin beperkt houden.

De politie sluit brandstichting niet uit en wil graag in contact komen met eventuele getuigen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt mogelijke inbrekers aan

Heerhugowaard, woensdag 26 mei

Of het werkelijk om twee inbrekers gaat moet onderzocht worden. Maar de 38-jarige man uit Egmond aan Zee en de 42-jarige Heerhugowaarder die op donderdagavond omstreeks 23.15 uur werden aangehouden, zullen wel moeten verklaren wat zij in een in aanbouw zijnde woning aan het Brandpunt in Heerhugowaard deden.

Een getuige had de mannen bij de woning zien rondscharrelen en belde de politie. Deze trof hen aan in een personenauto met aanhanger op de bouwplaats. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er iets is gestolen en wat de mannen daar deden. Zelf gaven ze aan, dat zij spullen op moesten halen.

Politie pakt drie verdachten van autodiefstal

Hoorn, donderdag 27 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 03.40 uur zag de politie een personenauto op de Gedempte Turfhaven in Hoorn tegen het verkeer in rijden. Toen de politie achter de auto aanging, ging de bestuurder er vandoor. Na een achtervolging, waarbij de bestuurder meerdere keren een bijna-ongeluk had, stopte hij plotseling op de Kerkbuurt in Berkhout, waarna vier personen uit de auto kwamen en wegrenden. Drie mannen konden worden aangehouden. Een werd op straat aangehouden, de twee anderen kwamen tot stilstand in een prutsloot. Het ging om Amsterdammers van 20, 22 en 23 jaar oud. De vierde persoon wist te ontkomen. De drie verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De herkomst van de auto wordt onderzocht.

Auto tegen boom

Slootdorp, woensdag 26 mei

Op woensdagavond omstreeks 18.50 uur raakte een 41-jarige man uit Wieringerwerf gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. De man reed in een personenauto en wilde even iets in de auto pakken. Hierdoor trok hij het stuur naar recht en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. De had pijn aan zijn borst. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbreker aangehouden

Hoorn, woensdag 26 mei

Op woensdagmorgen hield de politie een 36-jarige man uit Leiden aan op verdenking van een inbraak in een woning aan het Spant in Hoorn op maandag 5 april. Die dag werd overdag in de woning ingebroken. Hierbij werden onder anderen sieraden buitgemaakt. Nog voordat de inbraak was ontdekt, zag een surveillerende politieman de latere verdachte lopen. De man was in het bezit van een grote boodschappentas. Toen de man door de politie gecontroleerd zou worden, ging hij er vandoor. Hij liet de tas, met daarin een groot deel van de buit, achter. De verdachte kon op dat moment niet worden achterhaald. Na onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend. Hij werd woensdag in Hoorn aangehouden. De man is inmiddels in verzekering gesteld

Onopvallende videosurveillanten vorderen rijbewijs in

De Rijp, woensdag 26 mei

Tijdens de onopvallende videosurveillance op de N244, trok het rijgedrag van een 28-jarige motorrijder uit Heerhugowaard direct de aandacht van de videosurveillanten. De motorrijder reed op deze 80-kilometerweg met hoge snelheden. Na een snelheidsmeting bleek dat de man gemiddeld 145 km/uur had gereden. De videosurveillanten wisten de motorrijder op een veilige manier aan de kant te brengen en vorderden zijn rijbewijs in. Tegen de motorrijder is proces verbaal opgemaakt.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.