Milieudienst Rijnmond

Schone MaasStroom-elektriciteitscentrale in gebruik

27.05.2010 13:30
DCMR Communicatie en informatie

Op 27 mei start de levering van stroom uit de nieuwe gasgestookte MaasStroom-elektriciteitscentrale op de Vondelingenplaat in het Rijnmondgebied bij Rotterdam. De MaasStroom- elektriciteitscentrale is gerealiseerd in goed overleg met de DCMR Milieudienst Rijnmond.

De nieuwe centrale, in twee jaar gebouwd, is een van de schoonste en efficiëntste gasgestookte energiecentrales ter wereld. De uitstoot van broeikasgassen is minimaal. De centrale beschikt over geavanceerde SCR-technologie (Selective Catalyc Reduction), die een belangrijk deel van de stikstofoxiden (NOx) uit rookgassen neutraliseert en omzet in natuurlijke stikstof. De centrale heeft een vermogen van 428 MW.

Eigenaar van de centrale is InterGen, een Amerikaanse onderneming die wereldwijd centrales laat bouwen, in beheer neemt en onderhoudt. De MaasStroom-energiecentrale is de tweede centrale in Nederland die InterGen beheert. In 2004 startte het bedrijf in Nederland al met de Rijnmond Energiecentrale, die een vermogen heeft van 820 MW.