Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Apeldoorn 27 mei 2010


|Apeldoorn - aangehouden voor dealen in harddrugs | |
De politie heeft woensdag 26 mei een 42-jarige man uit Apeldoorn op de Stationsstraat betrapt op het dealen van harddrugs en aangehouden.


Bij zijn aanhouding om 13:15 uur bleek de man zo'n 160 bolletjes cocaïne en heroïne, een behoorlijk geldbedrag en een stroomstootwapen in zijn bezit te hebben. Het geld, het stroomstootwapen en de harddrugs zijn in beslag genomen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en stelt een onderzoek in naar zijn dealgedrag en afnemers.

|     |Apeldoorn - hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld   |

De politie heeft op woensdag 26 mei in Apeldoorn twee hennepkwekerijen ontmanteld. Er is één verdachte aangehouden.


De politie onderzocht in de wijk Zevenhuizen een woning na een melding. Ter plaatse troffen zij in de woning een hennepkwekerij aan met ongeveer 170 hennepplanten. Uit onderzoek bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft de 28-jarige eigenaar van de woning aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Met een proces-verbaal is de man weer heengezonden.
Later op de dag werd in een schuur in het buitengebied van Apeldoorn een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 1200 hennepplanten. Ook hier bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de verantwoordelijke voor de hennepkwekerij.

|     |Apeldoorn - autodiefstallen                               |

In de nacht van dinsdag op woensdag 26 mei is er op de Schopenhauerstraat en de Valkenweg, beide in Apeldoorn, een auto gestolen. Op de Schopenhauerstraat gaat het om een zwarte Honda met kenteken 25-HNP-1 en op de Valkenweg om een grijze Opel Corsa met kenteken 83-TV-TG.


De politie ontving 's ochtends de melding van de diefstallen. De eigenaar van de zwarte Honda had de auto die avond daarvoor afgesloten achtergelaten op de oprit van zijn woning. Ook de eigenaar van de Opel Corsa had de auto afgesloten weggezet. Deze stond op een parkeervak voor de flat op de hoek van de Adelaarlaan en de Valkenweg. Beide auto's staan inmiddels als gestolen gesignaleerd. De politie vraagt eventuele getuigen die in die nacht iets gehoord en/of gezien hebben dat met de diefstallen in verband kan worden gebracht, te bellen met 0900-8844.

|     |Loenen - woninginbraak                                    |

Bij een woning aan de Eerbeekseweg in Loenen is in de nacht van woensdag op donderdag 27 mei ingebroken. Er is onder meer geld, een fotocamera en een telefoon weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 04:00 uur de melding van de inbraak. De bewoner was wakker geworden van gestommel en zag twee onbekende personen wegrennen in de richting van Eerbeek. Men is de woning binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuige om zich te melden via 0900-8844.