FloraHolland


Langste plantenbak ter wereld: violen eruit, perkgoed erin

Naaldwijk - Donderdag 27 mei is de langste plantenbak ter wereld van
1.030 meter lengte opgefrist. De ruim 7.500 viooltjes worden vervangen door de leerlingen van het Lentiz | Floracollege door ruim 7.500 perkgoed plantjes, zoals Geraniums, Petunia, Lobelia en bijvoorbeeld Begonia's.

De nieuwe perkgoed plantjes worden gepoot op donderdag 27 mei voor het schoolgebouw van het Lentiz /Floracollege in Naaldwijk in de verse potgrondbalen. Hierna worden de vers gevulde broodjes van 1 meter lang per vrachtwagen vervoerd naar de Veilingroute. In totaal zullen de
1.030 balen tesamen de geperste plantenbak weer opfleuren. De potgrondbalen gevuld met de viooltjes worden geschonken aan de zorginstellingen en diverse non-profit instellingen in het Westland.

Het initiatief voor deze langste plantenbak is gekomen vanuit het Lentiz | Floracollege uit Naaldwijk. De wens om een bijzondere maatschappelijke stage voor de leerlingen te organiseren in het kader van de landelijke vrijwilligersdag 'NL-Doet' is uitgemond in een project waar onder meer de gemeente Westland en het Westlandse bedrijfsleven waaronder FloraHolland zich heeft aangesloten. Dit initiatief heeft het label 'inspired by Westland' geadopteerd om verschillende redenen. Niet alleen omdat de plantenbak gevuld is met de prachtigste bloemen en planten uit het Westland, maar ook omdat het vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel is van de Westlandse samenleving.